9 Şubat 2015 Pazartesi

PALAMUT GÜVEÇ


PALAMUT GÜVEÇ
 (2 KİŞİ)

MALZEMELER
4 parça dilim palamut
2 adet orta boy kuru soğan
1 adet domates
1 adet yeşil biber
2 diş sarımsak
Zeytinyağı
Tuz, karabiber
1 yemek kaşığı sirke
YAPILIŞI
Kızdırdığımız bir tavayaaz bir miktar zeytinyağı koyalım ve tavanın iyice kızdığından emin olduktan sonra balıklarımızı tavaya alıp her iki tarafınıda birer dakika tavada tutarak mühürleyelim. Mühürlediğimiz balıkları bir kenara alıp piyazlık doğradığımız bir tane soğanı sirke ile beraber aynı tavaya alıp kavuralım. İki adet küçük toprak güvecimizi alalım içerisine piyazlık doğradığımız diğer soğanı, ince ince kıydığımız biberi ve küp küp doğradığımız domateslerimizi paylaştıralım bu sebzelerin üzerine balıklarımızı yerleştirip en üste kavurduğumuz soğanları paylaştıralım. Tuzunu karabiberini ve ince doğranmış sarımsağıda ekledikten sonra 220 derecede 10 dk. Pişirip srrvis yapalım afiyet olsun.

 NOT:Aynı işlemi damak tadınıza göre istediğiniz balıklada yapabilirsiniz.

























Hiç yorum yok: