17 Nisan 2015 Cuma

TAMBUĞDAY UNLU ISPANAKLI GÖZLEME

TAM BUĞDAY UNLU ISPANAKLI GÖZLEMELER HER ÖĞÜN YİYEBİLECEĞİMİZ AİLECEK BÜYÜK BİR İŞTAHLA YEDİĞİMİZ ŞAHANE BİR LEZZET

TAMBUĞDAY UNLU ISPANAKLI GÖZLEME

HAMURU İÇİN MALZEMELER
3 Su bardağı tam buğday unu
3 su bardağı beyaz un
1 paket yaş maya (42 gr)
4 tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
İÇ HARCI İÇİN MALZEMELER
1 kg. ıspanağın yaprak kısımları
2 adet orta boy kuru soğan
Soğanları kavurmak için yeteri kadar sıvıyağ
Tuz, Karabiber

YAPILIŞI
Öncelikle hamurumuzu hazırlıyoruz. Yeteri kadar su ile tüm hamur malzemelerimizi yoğuruyoruz ele hafif yapışan yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve en az iki saat üzeri kapalı bir şekilde mayalanmaya bırakıyoruz. Hamurumuz kabarırken bizde iç malzememiz olan ıspanaklarımızı yıkayıp temizleyip doğruyoruz suyunu süzmesi için bir süzeğe koyuyoruz. Bir tavaya yemeklik doğradığımız soğanlarımız ile beraber yeteri kadarda sıvı yağ koyup kavuruyoruz ve süzdürdüğümüz ıspanakları bir leğene alıp üzerine kavurduğumuz soğanlarla beraber tuzunu ve biberinide ekleyip karıştırıyoruz. Artık tam anlamıyla kabarıp mayaya gelen hamurumuzdan avuç içi kadar bir hamur bezesi alıp yağladığımız zemin üzerinde elimiz ile çevire çevire açıyoruz çok ince olmayacak. Bir kenarına hazırladığımız iç harcımızdan koyup hamurun diğer kenarını üzerine kapatıyoruz ve açılmayacak şekilde kenarlarını bastırarak birbirine yapıştırıyoruz. Büyükçe bir tava alıp orta ateşte ısıtıyoruz ve hamurlarımızı arkalı önlü pişiriyoruz. Yanında çay veya ayranla harika bir öğün sizi bekliyor Afiyet Olsun

2 yorum:

Nurselin Mutfağı dedi ki...

Merhaba
Blogunuzu çok beğendim. Böyle bir bloga sahip olduğunuz için sizi kutluyorum.
Sizi kendi bloğuma davet etmek istiyorum.
Teşekkürler.

Nurselin Mutfağı.

yemek tarifleri dedi ki...

harika gözüküyor ellerinize sağlık