MALZEMELER
2 su bardağı ince köftelik bulgur
domates salçası,biber salçası
yeşil soğan,sarımsak,maydanoz
tuz,karabiber,kırmızı biber,pul biber yada isot
marul,limon
Bulguru bir kabın içerisinde kaynarsu ile demlendirin.Demlenen bulgura salçaları ve baharatları ekleyip iyice yoğurun hamur gibi olsun sonra içerisine ince doğranmış soğan sarımsak ve maydanozuda ekleyip biraz daha yoğurun sonra elinizde sıkarak şeklini verip marul ve limonla afiyetle yeyin :)
11 yorum:
hmmmm, ağzımın suyu aktı okurken:)
şimdi olsa nasıl yerdim, bayılırım .ellerine sağlık
bu posta yorum yazıyorum ama aklım aşağıdaki postta duran bir lokumda.
çiğ köfteyi etsiz düşünemiyordum ta ki yumurtalısını yiyene kadar.
çok güzel oluyor etsizide.ellerinize sağlık
Ben bulgur hastasıyım biliyormusun...Herkesin şekeri düşer benimde bulgurum düşüyor...2 günde bir mutlaka yaparım ya bu senin yaptığın gibi etsiz çiğköfte,ya mercimekli yada patatesli arada da kısır...Yeşillikleri görünce hemen bulgurum düşüyor ne yapayım...
Ellerine sağlık bak şimdi canım çekti,çok güzel bir görüntü....
İnce bulgurla yapılan şeyleri çok seviyorum.
Ancak kıyma nedeniyle çiğ köfte yemiyorum ben.
Bu benim için iyi oldu teşekkürler.
Sevgiler
Ellerine sağlık yeşilliği bol olmuş süper..
salca ne kadar
bence güzel degil canımmm...
sevgili adsız kardeşim birde ismini bahşetseydin dahada güzel olacaktı :)))
Resme şöyle bir bakınca güzel olmuş gibi gelmedi bana..Bence resme bakınca insan ''gerçekten güzel olmuş'' demeli..Ben beğenmedim..
güzellik göreceli bir kavramdır sevgili adsız kardeşim buda senin fikrin saygı duyuyorum daha güzellerini senin yapman dileği ile...
Yorum Gönder