27 Mart 2014 Perşembe

POSTA AKDENİZ GAZETESİ KÖŞE YAZIM VE ZEYTİNYAĞLI PIRASA YEMEĞİ TARİFİM

Pırasa herkes tarafından sevilerek yenmesede aslında vücudumuz için çok yararlı bir sebzedir.Pırasanın faydalarına kısaca değinecek olursak.

- Vücuda kuvvet verir. Kan yapar ve kansızlığa iyi gelir.
- Sindirim sistemi için çok yararlıdır. Sindirimi kolaylaştırır.
- Böbrekleri, bağırsakları ve mideyi çalıştırır ve güçlendirir. Böbrek kumlarını ve taşlarını dökmeye yardımcı olur.
- Astım, romatizma, egzama ve damar sertliğine karşı faydalıdır.
- İdrar söktürücüdür. Bağırsakları yumuşatır ve Kabızlığı giderir. Basur şikâyetlerine karşı oldukça faydalıdır.
- Anne sütünü arttırıcı özelliğe sahiptir.
- Pırasanın beyazı iyice sıkılarak elde edilen su cilde parlaklık verir. Bu su sütle karıştırılıp sivilcelere sürülürse iyi gelir.
ZEYTİNYAĞLI PIRASA YEMEĞİ
MALZEMELER
- 500 gr pırasanın beyaz kısmı ( Kalan yeşil yapraklarınızı salatalarınızda yada böreklerinizde kullanabilirsiniz)
- 2 adet havuç
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı pirinç
- Yarım limon suyu
- 1 tatlı kaşığı şeker ve tuz

YAPILIŞI
Pırasalar yıkanıp temizlenir ve beyaz kısımları ayrılır. Bu beyaz kısımlar iri iri doğranıp tencereye alınır üzerine halka halka doğradığımız hacuçlar eklenir zeytinyağı da gezdirilip üzerini örtecek kadar su eklenip kaynamaya bırakılır pırasalar bir miktar kaynadıktan sonra içerisine pirinçler,tuz ve şekeri en son olarakta limon suyu eklenip suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir.Yemeğimiz soğuduktan sonra limon ile servis yapılır.AFİYET OLSUN.

2 yorum:

nursevincelezzetler-yemek tarifleri dedi ki...

ellerien sağlık canım. pırasaya dereotuda çok yakışıyor.

günlük yaşamım dedi ki...

elinize sağlık pırasayı her türli severim ben bence çok lezzetli bir sebze..