5 Nisan 2014 Cumartesi

POSTA AKDENİZ GAZETESİ KÖŞE YAZIM VE KUŞÜZÜMLÜ ANNE KURABİYESİ TARİFİM

Sizlere bu hafta harika bir kurabiye tarifi vereceğim oldukça lezzetli bir okadarda çoğu kişiyi çocukluğuna götürecek bir kurabiye. Eskilerde annelerin sıkça yapmasından dolayımıdır bilmiyorum adı Anne Kurabiyesi olarak kalmış. Bu pratik kurabiyeleri tüm aşamaları ile yarım saatin içerisinde pişirip yiyebilirsiniz.Bu sebeple acil gelecek misafirleriniz içinde elinizin altında olması gereken bir kurabiye tarifi bence.





KUŞÜZÜMLÜ ANNE KURABİYESİ

MALZEMELER
- 1 çay bardağı süt
- 1,5 çay bardağı şeker
- 2 adet yumurta (birinin akı üzerine ayrılacak)
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartmatozu
- 2,5 - 3 su bardağı un (kıvamına göre arttırılabilir)
- 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
- yarım çay bardağı kuş üzümü
YAPILIŞI
Tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.Ardından hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım ve üzeri için ayırdığımız yumurta akına daha sonrada toz şeker bulayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kurabiyelerimizi üzerleri hafif kızarana kadar pişirelim.AFİYET OLSUN

2 yorum:

nursevincelezzetler-yemek tarifleri dedi ki...

hımm nefis kurabiyeler. Besle sen bebişlerini .. sevgimle.

Limon çiçekleri dedi ki...

Çok ama çok cici ve lezzetli görünüyorlar..ellerinize sağlık.