28 Şubat 2015 Cumartesi

FIRINDA BALLI TAVUK

Davet sofralarınızı taclandıracak yiyenlerin gönlünü fethedip tarifini isteyeceği lezzetli bir ana yemek tarifim varsize.
FIRINDA BALLI TAVUK
MALZEMELER

1 adet bütün tavuk
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı bal
15 adet arpacık soğan
2 adet havuç
4 adet patates
1 baş sarımsak
Tuz, karabiber
 YAPILIŞI
Tavuğu yıkayıp suyunu süzdürün tavuğun bacaklarının açılmaması için derisinde karşılıklı kesikler açıp bacaklarını bu kesiklerden geçirin. (İsterseniz bağlayadabilirsiniz) Bir tepsiye yağlı kağıt serip tavuğun bacakları üstte kalacak şekilde yerleştirin ve önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında 75 dakika pişirin. Tavuğun suyunu bıraktığını göreceksiniz. Tavuuğu fırından çıkartın ve altındaki kağıdı çekin. Üzerine sürmek için bir kapta limon suyu, zeytinyağı, bal, tuz ve karabiberi çırpın bu karışımın tamamını fırça yardımıyla tavuğunuzun üzerine sürün. Tepsiye sebzeleride dizidikten sonra bu defa 150 dereceye ayarladığınız fırında yaklaşık 60 dakika pişirin bu esnada tavuğunuza sık sık bakmayı ihmal etmeyin ki fazla kızarıp yanmasın. Pişen tavuğunuzu istediğiniz bir pilav çeşidiyle ikranedebilirsiniz.AFİYET OLSUN

2 yorum:

icimdeki yolculuk dedi ki...

ay kuzu bu nasıl kızarmış nası güzell eline sağlık bende yapacağım inşallah böyle güzel olurr

Bir Dilim Düş dedi ki...

Ellerine sağlık, nefis görünüyor...