4 Şubat 2015 Çarşamba
LABADA _ EFELEK SARMASI
HERKESE MERHABALAR
LABADA BİR DİĞER ADI İLE EFELEK HALK ARASINDA YÖRESEL ŞİVE İLE İLEBADA ÖZELLİKLE SİNDİRİM SİSTEMİ RAHATSIZLIKLARINA İYİ GELİYOR. BİZİM EVDEDE SIK PİŞEN BİR OT DEĞİLDİR ASLINDA. KAYINVALİDEMİN TARİFİYLE LABADA SARMASI KARŞINIZDA :))
LABADA SARMASI
MALZEMELER
4 bağ labada
1 su bardağı pirinç
3 adet kuru soğan
1er yemek kaşığı domates salçası ve biber salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Zeytin yağıYAPILIŞI
Bir tavaya zeytin yağı ve yemeklik doğradığınız soğan konulur ve soğanlar kavrulur. Kavrulan soğanlara salçalar eklenip bir miktar daha kavrulduktan sonra yıkadığınız pirinçlerde eklenip kavurmaya devam edilir. Kavurduğumuz pirinçlerin üzerine baharatlar ve tuz eklendikten sonra 1 çay bardağı sıcak su eklenip demlenmeye bırakılır. İç harcımız demlenirken derince bir tencerede bol miktarda tuzlu su kaynatılır ve saplarından ayıklayıp yıkadığımız labadalar tuzlu suda çok az bekletilip çıkartılır. Bu esnada dikkat etmemiz gereken nokta labada yapraklarımızı sıcak suda çok bekletmemektir. Labadalarımızı istediğimiz şekilde sarabiliriz artık. Tüm sarmaları bitirdikten sonra dizdiğimiz tencerenin üzerine birmiktar tuz ve yağ ekliyoruz ve üzerine bastırması için ister dolma taşı istersenizde tabak kapatıp üzerini örtecek kadar kaynar su ilave ediyoruz ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Labada sarması sarımsaklı yoğurtla müthiş oluyor. AFİYET OLSUN :D
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
labada otunu merak ettim. belkibizde bilşyoruzdur da adını farklı sölüyoruz.. Antalya da varmı acaba ?
Kayınvalidenin ellerine sağlık
Evet ablacım ben burdan antalyadan aldım yani
Ben Bodrumluyum bizim orda da ilebada derler :)
Yorum Gönder