Annemden öğrendiğim ve bende dahil herkesin bayıla bayıla yediği bir börek.Gerçi ne yaparsam yapayım annemin elinin lezzetini bulamıyorum kendi yaptıklarımda.Olsun işte bende gurbet ellerde annemin tarifleriyle annem kadar güzel yapamadığım pastalarla böreklerle nefsimi körlüyorum :)
Annemden bahsetmişken kızım anneannesine bişey iletmemi söyledi
AYBÜKE: Agu aggguuu eğğğğğğğ aaaagggguuuu eeeggggggguuuu eeeeeeeeee ağğğğğğğğğğğ agu.
tercüme ededeyim: Anneannecim seni çok özledim benim gelmeme çok var annemlerde tek başıma göndermiyorlar sen gel noooollllluuuurrr. Anneannesi kırma bence şu cimcimeyi başımın etini yiyor geldiğimizden beri anneannemde anneannem diye :) Neyse tarifi vermeyi unutmadan yazayım hemen.
MALZEMELER:
2 kuru soğan
2 patates
2 havuç
1 kabak (annemin tarifinde yok ama ben eklemiştim)
maydanoz
dere otu
2 yumurta
4 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
tuz
karabiber
isteğe göre nane,pulbiber
aldığı kadar un (kek hamuru gibi tepsiye dökülüp yayılabilecek)
kabertma tozu
YAPILIŞI
Tüm sebzeleri küp küp doğrayıp maydanoz ve dere otunuda ince ince kıyın içine diğer malzemeleride ekleyip yağlanmış fırın tepsisine dökün (ben üzerine susamda serpiştirdim isterseniz güzel oluyor) üzeri kızarana kadar fırında pişirin.Pişerken fırından gelen kokuya bile hayran kalacaksınız nefis neffiiss.
4 yorum:
yanlış tercüme etmişsin karıcım...kızımız babannesini özlemiş :D
kızımızın dilinden en iyi ben anlarım kocacım lütfen ben öyle diyosam öyledir :)) (tabi canım ikisinide özlemiştir ama en çok anneannesini :)))
:)
:))
Yorum Gönder