21 Nisan 2009 Salı

ETLİ PAZI SARMASI

MALZEMELER
2 bağ pazı
1,5 -2 su bardağı pirnç
3 adet kuru soğan
1 su bardağı kıyma
1 çorba kaşığı salça
sıvı yağ
tuz,karabiber,kırmızı biber,nane
yeteri kadar sıcak su
YAPILIŞI
Pazıların sapları kesilir ve kaynamakta olan tuzlu suyun içerine atılır pazılar diriliğini kaybedene kadar kaynar suda tutulur sonra suyun içerisinden alınır ve soğumaya bırakılır.Bir kabın içerisine yıkanmış pirinçler konulur içerisine soğanlar rendelenir ben kıymaları kavuruyorum siz isterseniz çiğde koyabilirsiniz sonra diğer malzemelerde eklenip iyice harmanlanır.Pazılar orta damarından ikiye kesilir ve iç harcımızla birlikte muska şeklinde sarılır tabi şekli tercihe bağlı ben muskayı daha çok seviyorum.Tencereye dizilen sarmaların üzerine tuz ve sıvı yağ gezdirilir üzerine bir tabak kapatılır ve kaynar su eklenip pişirilir sonra bol yoğurtla enfes sarmalar yenir

5 yorum:

Unknown dedi ki...

işte bu yapraktan bile daha tatlı oluyor.geliyorum kaldımı

ANALI KIZLI HER TELDEN dedi ki...

aaaaaa nedemek eylemcim kalmasa bile yaparım ben senin için hadi bekliyorum yanına ne istersin? :)

DAISY DESIGN dedi ki...

ben de antalyalıyım cnm bnm.bayııldım ellerine saglık tariif...ben de takılarıma bakman için bloguma beklerim.sevgiler

Rico dedi ki...

Pazi Olanlar, işte büyük, çok nemli ve taze leziz. BEN türk çevirmen, ben yazıklanan eğer kötü çeviri. Büyük pişirme :)

ANALI KIZLI HER TELDEN dedi ki...

I mean I have very delicious chard ricardo Thanks

ricardo sanırım pazı çok lezzetli demek istemişsin teşekkürler