7 Nisan 2009 Salı

MİDYE POĞAÇA


Bu poğaçaları halamların yaptıkları midye baklavadan esinlenerek yapmıştım çokta güzel oldu tamda misafirlik yalnız ben kıymalı yapmıştım bana kıymalı biraz ağır gibi geldi peynirlisi sanırım daha güzel olur
MALZEMELER
2 su bardağı un
aldığı kadarsu (mantı hamuru kıvamında olacak)
tuz
yarım paket margarin (eritilecek)
yeteri kadar kıyma
sıvı yağ
soğan
maydanoz
tuz,baharatlar
YAPILIŞI
Önce bir tencerede soğan yağda kavrulur içine kıymada eklenip pişene kadar iyice kavrulur tencere ocaktan alınınca içine ince doğranmış maydanoz ve baharatlar eklenir soğumaya bırakılır.sonra başka bir tarafta un tuz su yoğurularak poğaçamızın hamuru hazırlanır.Hazırlanan hamurdan küçük bezeler halinde kopartılıp yufka büyüklüğünde açılır fazla ince olmasına gerek yok dediğim gibi mantı hamuru kalınlığında.sonra üzerine erittiğimiz margarinden sürülür hamur rulo şeklinde kıvrılıp birazcık dinlendirirlir daha sonra bu rulo hamur parmak kalınlığında kesilir ve avucumuzun içinde içli köfte açar gibi ortası çukur olacak şekilde hamur açılır ve içine iç malzemelerimizden konularal açık kenarlar kapatılır ve fırında pişirilip afiyetle yenir
Offfff be yaptığın birşeyi yazıyla anlatması ne zormuş canım çıktı valla bundan sonra yaptıklarımın yapım aşamalarınında fotoğraflarını çekeceğim :)

6 yorum:

LEMAN dedi ki...

OFF BU NEGÜZEL BİR GÖRÜNTÜ AFIYET OLSUNNN

ANALI KIZLI HER TELDEN dedi ki...

teşekkürler lemencım

TAZE NANE dedi ki...

Ne kadar güzel görünüyor.
Çok beğendim.
Tadı zaten mükemmeldir ama görüntüye bayıldım.
Böyle kıyır kıyır gibi.
Ellerine sağlık.
sevgiler.

ANALI KIZLI HER TELDEN dedi ki...

teşekkürler taze nanecim evet dediğin gibi kıyır kıyır.Bu arada hoş geldin bloguma

Aybike Ceylan dedi ki...

Harika olmus borek, ellerine saglik. Benim de bildigim ama yapmadigim bir tad.

Sevgiler...

ANALI KIZLI HER TELDEN dedi ki...

aybikeceiğim en kısa zamanda yapmanı tavsiye ederim iyi günler