20 Kasım 2009 Cuma

BLOG DEĞİŞİKLİĞİ VE KURU YUFKADAN YUMUŞACIK BÖREK

merhaba arkadaşlar uzun zamandır blogumda ufak tefek sorunlar vardı ama sonunda blogumu açamaz duruma gelmiştim sürekli hata veriyordu bende köklü bir değişiklik yaptım ve blogumu yeniledim.(hatta bazı arkadaşların bloglarına hala giremiyorum o arkadaşlarımı daha sonra bişekilde uyaracağım) gelelim tarifimize annemin yaz bitiminde eve dönerken bana hazırladığı kuru yufkalardan yaptım çokta nefis oldu lafı uzatmadan tarife geçeyim :)
MALZEMELER
3 adet kuru yufka
3 adet haşlanmış patates
maydanoz
karabiber,kırmızıbiber,tuz
1 su bardağı soğuk süt ( börekleri içerisinde bekletmek için)
bir çorba kaşığı yoğurt
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
yarım çay bardağı süt
Öncelikle yufkaları iyice ıslatıp (ben musluğun altına tutum) temiz bir bezin arasına sardım.Haşlanmış patateslerimisoyup rendeledim içerisine maydanozları doğradım ve baharatlarınıda ekleyip iyice harmanladım.Sonra yumuşayan yufkalarımı dört'e kestim (artı şeklinde) üzerlerine iç malzemeden serpip uzun kenarından başlayarak içe doğru sardım ve doladım.Bütün yufkalar bitince böreklerimi yağlanmış tepsiye dizdim ve üzerlerine bir su bardağı sütü döküp yaklaşık bir saat bekledim böreklerim sütü iyice emince üzerlerine sürmek için hazırladığım bir adet yumurta bir çorba kaşığı yoğurt yağ ve sütü iyice çırptım böreklerimin üzerine bu harçtan iyice sürdüm sonra önceden ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar pişirdim.İşte bu kadar yumuşacık nefis böreklerimiz hazır. İçerisine istediğiniz malzemeyi koyupta kuru yufka veye hazır yufkadanda yapabilirsiniz tabiki
Not:48 porselen demlik çay saati etkinliğine ev sahipliği yapan elzemhobby arkadaşıma yumuşacık börek tarifimi gönderiyorum kendisine kolaylıklar diliyorum

15 yorum:

orece dedi ki...

merhaba canım blog listemde görünmüyordun yorum bırakmasan neler yaptıgını görmiycektim.. özledim sizi valla. öpüyorum canım.

Unknown dedi ki...

neler oluyor bu bloga bende anlamadım.ellerine saglık.

ANALI KIZLI HER TELDEN dedi ki...

eylemcim hala hata oluyor mu?

abla no 1 ;) dedi ki...

hele şükür rana:)) uzun zamandır rahatça bakamıyordum bloga,sorunun hallolduğuna sevindim ...hadi artık bol bol okunacak şeyler ekle bizeeee :))

ANALI KIZLI HER TELDEN dedi ki...

ablacım sğl bende çok sevindim seni burda görünce :)))))))) inş diyeyim

Unknown dedi ki...

yok güzelim bu sefer iyi çalışıyor blogun.

kubra zeynep kara dedi ki...

bloglardan mahrum kalalı mutfakla aramda bozuldu.
şimdi enfes pasta börekleri gördükçe hemen mutfağa dalasım geliyor.
ellerine sağlık çok güzel olmuş çokk.
bu arada hepinizi çok özlemişim

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Hayırlı olsun!bloglarda sorunsuz sörf yapman dileğiyle.
Sevgiler...

ANALI KIZLI HER TELDEN dedi ki...

zeynepcim bizde seni özledik bu kadar mahrum etme kendini bizlerden teşekkür ederim canım

şanslıcım amiiiiinnnn iyi dileklerin için teşekkürler

Unknown dedi ki...

yufkadan bizde yaparız karadenizde pratik-hafifi oluyor.buna da yazı yazarsanız yayınlarım elzemhobiye yolluyorum diye Yukarıdaki tarifiniz yayında elinize-yüreğinize sağlık.

Unknown dedi ki...

yufkadan bizde yaparız karadenizde pratik-hafifi oluyor.buna da yazı yazarsanız yayınlarım elzemhobiye yolluyorum diye Yukarıdaki tarifiniz yayında elinize-yüreğinize sağlık.

Unknown dedi ki...

börek tarifini de aldım yayınladım. teşekkürlerimi bırakıyorum.sağlıcakla..

Unknown dedi ki...

gerçekten yumuşacık görünüyo ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

ve kalp krizi için ilk yardım ararken Yazınızı benim için çok ilginç görünüyor Merhaba, Google üzerinden blogunuza bulundu.

Adsız dedi ki...

Çok iyi şeyler.