MALZEMELER
115 gr tereyağı
175 gr un
50 gr mısır unu
50 gr pudraşekeri
1 paket vanilya
fırından çıkınca üzerine serpmek için toz şeker
YAPILIŞI
Tüm malzemeler kıvam alıncaya kadar yoğrulur hamur geç toplandığı için içerisine fazladan bişey eklemeyin sabırla yoğurun o el ısınızla toplanacaktır.Hamur merdane ile açılır içerisinde kabartmatozu olmadığı için kalınlığını ona göre ayarlayın çok ince olursa çabuk kuruyup yanacaktır.Ben yuvarlak kurabiye kalıplarımın en küçük boyuyla kurabiye hamurlarımı kestim ve çatal ile üzerlerine delikler açıp kurabiyelerime şekil verdim ve 160 derecelik fırında 20 dakika pişirip fırından çıkar çıkmaz üzelerine şeker serptim.
DENEMEK İSTEYEN ARKADAŞLARIMA ŞİMDİDEN KOLAY GELSİN VE AFİYET OLSUN
GÜZEL BİR HAFTA GEÇİRMENİZ DİLEĞİ İLE
4 yorum:
mısırunlu da çok lezzetli olmuştur canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Güzel tarif olmuş. Özellikle mısır unu olunca farklı damak lezzeti veriyor. elelrine sağlık.
Ellerine rana'cım görüntüsü gayet hoş eminim tadıda öyledir..
kolaymış yapacağım bunu
ellerine sağlık
Yorum Gönder