31 Mayıs 2013 Cuma

DAĞ KEKİKLİ ELMA DİLİM TAZE PATATES

Taze patatesin zamanı geldide geçiyor bile biz taze patatesin lezzetine bayılıyoruz pazara her çıkışımızda minik minik taze patatesleri dolduruyoruz torbamıza.En çokta fırında kabuklarıyla pişirince seviyoruz kendisini.Üstelik bu lezzete zeytin yağının ve dağ kekiğinin verdiği muhteşem aroma ve dayanılmaz kokuyla tabiri caizse dadundan yenmiyor :) Sizde taze patatesin zamanı geçmeden bol bol alın çünki kışın bu lezzetten mahrum kalıyoruz.
Canlar kağıt kaleme gerek yok kaldırın o kağıtları kalemleri tarif çok basit pazara gidip ceviz büyüklüğünde miniminnacık taze patateslerimiz alınıyor eve gelinip hemen bir sirkeli suya yatırılıyorki mikroplara ölüm öyle değilmi :) yarım saat sonra patateslerimiz sirkeli sudan çıkarılıp bol su ile gıcır gıxır yıkanıyor yıkanan patatesler kurulanıp dörde bölünüyor diğer bir adıyla elma dilim patateslerimiz oluyor :) patateslerimizi bir leğene alıpüzerine yeteri kadar zeytinyağı,dağ kekiği ve tuzunuda ekleyip bir güzel harmanlıyoruzki baharatlarımız ve yağımız heryerine ayılsın patateslerimizin bu şekildede onbeş yirmi dakika bekletiyoruz ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize koyuyoruz patateslerimizi ve doğru fırına kızarana kadar pişirip fırından çıkar çıkmaz sıcak sıcak tüketiyoruz arzuya göre yanında mayonez ketçap veya yoğurt ile sunabilirsiniz.
 ŞİMDİDEN HERKESE AFİYET OLSUN

4 yorum:

LaceToys dedi ki...

Ellerinize sağlık. Bende çok severim taze patatesi. Geçen gün bende yaptım, tamda sizin dediğiniz gibi dağ kekikli.. Afiyetler olsun.. Sevgiler..

Hayatın Tatları dedi ki...

Patates olmasa ben ne yerdim acaba... en ama en sevdiğim yiyecek :)harika görünüyor afiyet olsun

Bakır tencerem dedi ki...

çok canım çektiii bayılıyorum fırın patatese ellerine sağlık..

ikitanemvebiz dedi ki...

ellerine sağlık canım