Canlarım kağıt kalemler hazırsa işte tarifimiz.
TURTA HAMURUMUZ İÇİN MALZEMELER
1 adet yumurta
1'5 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
75 gr margarin veya tereyağı
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un
ELMALI İÇHARCIMIZ İÇİN MALZEMELER
2 adet elma
2 adet armut
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
yarım su bardağı ceviz
Üzerine pudra şekeri YAPILIŞI
Elmalar ve armutlar soyulup rendelenir ve içerisine diğer malzemeleride eklenip suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Hamur için tüm malzemeler yoğrulup pürüzsüz bir hamur elde edilir.Hamurun dörtte biri üzerinin sülemesi için ayrılır ve iki hamurda on dakika buz dolabında dinlendirilir.Dinlenen turta hamurumuz kelepçeli kalıbımıza göre unlanmış tezgah üzerinde açılır ve kalıba yerleştirilip kenarları düzleştirilir.Üzerine elmalı ve armutlu harcımız konulur.En üste süsleme için ayırdığımız hamur açılarak şekiller kesilip turtamızın üzeri süslenir.180 derece önceden ısıtılmış fırında kabarıp kızarana kadar pişirilir ardından turtamız kalıbından çıkarılıp üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır
Bakalım kimler bu lezzetli turtadan yapacak şimdiden kolay gelsin canlar ve afiyet olsun.
2 yorum:
Ellerine sağlık cancazım süper süper süper :)) afiyetle
hmmm harika görüntü ellerine sağlık canım
sevgiler
Yorum Gönder