18 Mayıs 2013 Cumartesi

ELMALI VE ARMUTLU TURTA

İyi akşamlar canlarım şu üç gündür yoğun bir temizliğin içinde buldum kendimi.Çok yoruldum canım çıktı ama değdi evim pimpak oldu buyurun gelin temiz temiz ağırlayayım sizi :) Bu turtayı yapalı dört günü geçti herhalde ama bir türlü fırsat bulup ekleyemedim bloguma sizi bu lezzet güzelinden dörtgün boyunca mahrum bıraktığım için özür dilerim :) Biliyorum biliyorum ağzınız sulanarak tarifin gelmesini bekliyorsunuz sizi daha fazla üzmeden gelsin tarif hadi bakalım göreyim sizi koşun mutfağa yapıverin eşinize, çocuğunuza, misafirinize en önemliside kendinize hihihihihihhi :)

Canlarım kağıt kalemler hazırsa işte tarifimiz.
TURTA HAMURUMUZ İÇİN MALZEMELER
1 adet yumurta
1'5 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
75 gr margarin veya tereyağı
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un
ELMALI İÇHARCIMIZ İÇİN MALZEMELER
2 adet elma
2 adet armut
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
yarım su bardağı ceviz
Üzerine pudra şekeri
YAPILIŞI
Elmalar ve armutlar soyulup rendelenir ve içerisine diğer malzemeleride eklenip suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Hamur için tüm malzemeler yoğrulup pürüzsüz bir hamur elde edilir.Hamurun dörtte biri üzerinin sülemesi için ayrılır ve iki hamurda on dakika buz dolabında dinlendirilir.Dinlenen turta hamurumuz kelepçeli kalıbımıza göre unlanmış tezgah üzerinde açılır ve kalıba yerleştirilip kenarları düzleştirilir.Üzerine elmalı ve armutlu harcımız konulur.En üste süsleme için ayırdığımız hamur açılarak şekiller kesilip turtamızın üzeri süslenir.180 derece önceden ısıtılmış fırında kabarıp kızarana kadar pişirilir ardından turtamız kalıbından çıkarılıp üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır
Bakalım kimler bu lezzetli turtadan yapacak şimdiden kolay gelsin canlar ve afiyet olsun.

2 yorum:

Bakır tencerem dedi ki...

Ellerine sağlık cancazım süper süper süper :)) afiyetle

Unknown dedi ki...

hmmm harika görüntü ellerine sağlık canım
sevgiler