1 Şubat 2014 Cumartesi

POSTA AKDENİZ KÖŞE YAZIM VE SAC KAVURMA TARİFİM

Bu hafta sizlere vereceğim sac kavurma tarifi klasik domatesli sulu bir sac kavurma değil.Yaklaşık beş yıl önce Adanalı çok sevdiğimiz bir arkadaşımızın bize kendi elleri ile yaptığı, bizimde o gün bugündür vazgeçemediğimiz bir lezzet olan bu sac kavurmayı sizinde beğeneceğinizi ve vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum.Şimdiden Afiyet olsun.

SAC KAVURMA
MALZEMELER
-Yarım kilogram kuşbaşı et
-4 adet kırmızı biber (Kapya)
-4 adet orta boy kuru soğan
-5 diş sarımsak
-Tuz,İsteğe bağlı pulbiber
-Bir kase kuyruk yağı ve zeytin yağı

YAPILIŞI
Etlerimizi sacımızın üzerine almadan önce kızgın sacda kuyruk yağlarımızı eritiyoruz ve kızaran parçaları sacdan alıyoruz.İçerisine zeytin yağımızıda ekleyip etlerimizi koyuyoruz.Etler suyunu bırakıp çekene kadar ara ara karıştırıyoruz.Etler bir miktar kavrulduktan sonra doğradığımız soğan ve biberlerimizi ekleyip pişip yumuşayana kadar kavuruyoruz.Enson içerisine iri iri doğradığımız sarımsakları ve tuzumuzuda ekleyip Beş dakika daha kavurduktan sonra sıcak sıcak servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok: