20 Mart 2014 Perşembe

POSTA AKDENİZ GAZETESİ KÖŞE YAZIM VE ISLAK KEK TARİFİM

Çikolatalı kek sevmeyen pek yoktur diye düşünüyorum üstelik bu kek ıslak kek ise özellikle çocuklar bayılıyorlar.Genelde ıslak kek sosunda çiğ yumurta barındırdığı için hem sağlıksız hemde iştah kapatıcı gelirdi bana taki yaklaşık beş sene önce bu tarifi bulana kadar artık gönül rahatlığı ile yapıp hem yiyorum hemde yediriyorum.
MALZEMELER

1,5 su bardağı süt
yarım paket (125gr) tereyağı veya margarin
4 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
YAPILIŞI
Süt,yağ,şeker ve kakao yu bir tencereye koyun ve kaynayana kadar pişirin yarım su bardağı bu sosdan kekin üzeri için ayırın ve soğumaya bırakın.Başka bir tarafta yumurtaların akını mikserle iyice kar gibi bembeyazköpük köpük olana kadar çırpın sonra tencerede kalan sosun içine yumurtaların beyazlarını ve sarılarını iyice yedirin unu ve kabartma tozunuda ekleyerek çırpın karışımı yağlanmış fırın kabının içine dökerek pişirin fırından çıkınca üzerine çatal yardımı ile delikler açın ayırmış olduğunuz sosuda dökerek soğumaya bırakın ve istediğiniz gibi süsleyerek servis yapın AFİYET OLSUN.

NOT: Büyük fırın tepsisi için 3 ölçü yeterli oluyor.

2 yorum:

nursevincelezzetler-yemek tarifleri dedi ki...

şahane olmuş. oğlum çok seviyor. ayrıca süslediğin içinde daha bir albenisi var. Ellerine sağlık canım. Bebişlere yarasın.

Pembe Tatlar dedi ki...

Ellerine sağlık sunum şahane :)