31 Mayıs 2014 Cumartesi

EKŞİLİ TAZE ASMA YAPRAĞI ÇORBASI


Taze asma yaprağın pazarlarda boy gösterdiği şu günlerde sizlere sarmasının dışında alternatif bir tarif vereceğim denemenizi tavsiye ederim

EKŞİLİ TAZE ASMA YAPRAĞI ÇORBASI

MALZEMELER
- 10 adet taze asma yaprağı
- 1 çay bardağı pilavlık bulgur
- 6 su bardağı kaynar su
- tuz

TERBİYESİ İÇİN
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 çorba kaşığı un

MEYANESİ İÇİN
- 1 adet küçük boy kurusoğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çorba kaşığı kuru nane
- sıvıyağ
- Arzuya göre limon

YAPILIŞI
 Asma yaprakları ince ince maydanozu kıyar gibi kıyılır.Bir tencereye kaynar su konulup içerisine asma yaprakları ve pilavlık bulgur eklenip 15 dk. haşlanır. Bir kaseye yoğurt ve un konulup çırpılır. Kaynamakta olan çorbbamızın suyundan azar azar terbiyemize eklenip çırpılmaya devam edilir ve iyice ılınan terbiye çorbaya ilave edilip karıştırılarak pişirilmeye devam edilir hafif koyulaşan çorbamızın altı kısılır. Bir tavaya sıvıyağ konulup içerisine yemeklik doğradığımız soğanlar ilave edilip kavrulur kavrulan soğanlara salçada eklenip birazdaha kavrulduktan sonra içerisine nanede eklenip çorbaya bu salçalı meyane eklenir. Çorbamıza damak tadıımıza göre tuzu ve limonuda eklenip sıcak servis yapılır.AFİYET OLSUN.

1 yorum:

nursevincelezzetler-yemek tarifleri dedi ki...

KASTAMONUNUN Eğşili pilavına benzemiş. O özel siyes bulguru ile yapılır. Ellerine sağlık..Lezzetini tahmin ediyorum.