1 Şubat 2015 Pazar

AYVA REÇELİ

MERHABALAR HERKESE
ŞUBAT AYINI REÇEL TARİFİ İLE AÇMAK İSTEDİM Kİ AY SONUNA KADAR AĞZIMIZIN TADI BOZULMASIN :)


AYVA REÇELİ
MALZEMELER
2 kg. ayva ( temizlenip doğranmış hali 1,5 kg. geliyor )
9 su bardağı şeker
7 su bardağı soğuk su
Yarım limon suyu
4 adet karanfil
1 tatlı kaşığı tereyağı
YAPILIŞI
Ayvalarımızı soyup temizleyelim ve soğuk su doldurduğumuz bir kabın içerisine doğrayalım ki ayvalarımız bu işlem sırasında kararmasın. Tüm ayvalarımızı küçük küçük doğradıktan sonra pişireceğimiz tencereye alalım. Üzerine şekerimizi ve suyumuzu ekleyelim en son olarak ayvaların çekirdeklerinide tencereye koyup pişirmeye alalım. Reçelimizin şerbeti koyulduktan sonra içerisine karanfilimizi yağımızı ve limon suyumuzuda ekledikten sonra 10 dk. daha kaynatalım ve sıcak olarak kavanozlara boşaltalım. AFİYET OLSUN
NOT: Ayvanın çekirdekleri renginin kırmızı olmasını, tereyağı reçelinizin parlak olmasını, limon ise reçelinizin şekerlenmemesini sağlıyor


 

3 yorum:

Mutlu Badem dedi ki...

kavanozlardan birini kaptım bileee ... ellerine sağlık tatlımmm ... afiyetle yiyin ...

Evren Martı Demir dedi ki...

Ben ayvayı marmelat olarak daha çok seviyorum sanırım ama zaten ayvaları püre olarak kullandığımızda bu tariften de marmelat yapabiliriz... ;) Ellerinize sağlık...

Sevgiler

SEVILAY UÇAK dedi ki...

Reçel çok güzel görünüyor .Ellerinize sağlık ...
Örtülerde harika görünüyor.