Çikolatalı Fondan bir İtalyan tatlısı olup Türkiyede de
oldukça sevilerek yenilen bir tür kektir.Yapımı sanıldığı kadar zahmetli
olmayan ama pişirme esnasında süreye dikkat edilmesi gereken bu kekte un oranı
yok denilecek kadar azdır.Kekimizin orta kısmında erimiş çikolatanın verdiği akışkışkan
doku sayesinde, damağınızda bıraktığı o
muhteşem lezzet, mutluluk hormonlarınızı harekete geçirecek bundan eminim.
ÇİKOLATALI FONDAN
MALZEMELER
3 adet yumurta
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı un
150 gr tereyağı veya margarin (Erimiş olacak)
200 gr bitter çikolata (Benmari usulü eritilecek)
Bir çimdik tuz
YAPILIŞI
Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayrı çırpma kaplarına
alıp sarılarının içerisine pudra şekerimizi ekleyip bir miktar
çırpalım.İçerisine unumuzuda ekleyip iki dakika daha çırpalım.Daha önceden
eritip soğuttuğumuz tereyağımızı ve benmari usulü erittiğimiz
çikolatalarımızıda ekleyip bir miktar kıvam alana dek çırpmaya devam edelim.Ayrı
bir çırpma kabına ayırdığımız yumurta beyazlarını bir çimdik tuz ile kar gibi
olana dek çırpalım.Yumurta beyazlarımızı diğer malzemelerimize ekleyip bir
tahta kaşık yardımı ile beyazlarımızı söndürmeden yavaş yavaş karıştırarak tüm
malzemelere yedirelim.Eğer evde kelepçeli bir kek kalıbınız var ise onu
kullanabilir yoksa yuvarlak bir borcamı yağlayarak kek karışımınızı içerisine
dökün ve önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 12 dakika pişirelim.12 dakika
sonunda kekinizi kontrol edelim.Kekin kenarına batırdığımız bıçak temiz fakat
ortasına batırdığımızda çikolata kalıntıları geliyorsa kekimiz servise hazır
demektir.
AFİYET OLSUN.
NOT:Kekinizi 12 dakikanın üzerinde fırında tutarsanız içi
tamamen pişer ve istenilen sonuç alınamaz.
1 yorum:
Elinize sağlık.Harika bir tarif nefiss sevgiler.
Yorum Gönder