Zaman akıp 
gidiyor.Çocuklarımız büyüyor okullu oluyor ve biz hayretle bunca yılın 
nasıl geçtiğini düşünüp duruyoruz. Bu yeni 2013-2014 eğitim öğretim 
yılında tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.Sizlere bu hafta kızımın
 okulu için hazırladığım çocukların beğenerek yediği çıtır çıtır pufur 
pufur bir börek tarifi vereceğim.Haydi bakalım bu lezzetli börekle hem 
çocuklarımızı hemde kendimizi şımartalım ne dersiniz? Neden olmasın 
dediğinizi duyar gibiyim öyleyse hep beraber mutfağa buyurun.
DUŞLU BÖREK
 
MALZEMELER
6 adet böreklik yufka
 
250gr tereyağı veya margarin
 
Beyaz peynir
 
Maydanoz
 
1 adet yumurta sarısı
 
susam
 
YAPILIŞI
 
Yufkalardan biri düz zemine serilir üzerine erittiğimiz 
tereyağımız sürülüp yufkamızın üzerine bir adet daha yufka konulup 
tekrar yağ sürüldükten sonra yağlı yufkamız üçgen olacak şekilde sekiz 
eşit parçaya kesilir.Her yufkanın geniş kenarına peynir ve maydanoz ile 
hazırladığımız iç harç konulur ve sıkı sıkı sigara böreği gibi 
sarılır.Kalan yufkalarımızda aynı şekilde sarıldıktan sonra bir gece buz
 dolabında bekletilir.Ertesi gün böreklerimiz pişirmeden yarım saat önce
 üzerini örtecek kadar su dolu bir kabın içerisinde yarım saat 
bekletilir.Yalnız bu süreye dikkat edilmeli börekler hamur 
olabilir.Yarım saat sonra böreklerimiz teker teker suyun içerisinden 
çıkartılıp suları zarar verilmeden sıkılır ve yağlanmış tepsiye 
dizilir.Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp susam serpildikten sonra 200 
derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat üzeri kızarana 
kadar pişirilir.Böreklerinizin kabarıp çıtır çıtır olduğunu 
göreceksiniz.AFİYET OLSUN
 
4 yorum:
tebrikler ellerine sağlık
Tebrikler,elinize sağlık.
Merhabalar,
Ellerine emeğine sağlık canım. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
Ellerinize sağlık nefiss olmuş sevgilerimle..
Yorum Gönder