Zaman akıp
gidiyor.Çocuklarımız büyüyor okullu oluyor ve biz hayretle bunca yılın
nasıl geçtiğini düşünüp duruyoruz. Bu yeni 2013-2014 eğitim öğretim
yılında tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.Sizlere bu hafta kızımın
okulu için hazırladığım çocukların beğenerek yediği çıtır çıtır pufur
pufur bir börek tarifi vereceğim.Haydi bakalım bu lezzetli börekle hem
çocuklarımızı hemde kendimizi şımartalım ne dersiniz? Neden olmasın
dediğinizi duyar gibiyim öyleyse hep beraber mutfağa buyurun.
DUŞLU BÖREK
MALZEMELER
6 adet böreklik yufka
250gr tereyağı veya margarin
Beyaz peynir
Maydanoz
1 adet yumurta sarısı
susam
YAPILIŞI
Yufkalardan biri düz zemine serilir üzerine erittiğimiz
tereyağımız sürülüp yufkamızın üzerine bir adet daha yufka konulup
tekrar yağ sürüldükten sonra yağlı yufkamız üçgen olacak şekilde sekiz
eşit parçaya kesilir.Her yufkanın geniş kenarına peynir ve maydanoz ile
hazırladığımız iç harç konulur ve sıkı sıkı sigara böreği gibi
sarılır.Kalan yufkalarımızda aynı şekilde sarıldıktan sonra bir gece buz
dolabında bekletilir.Ertesi gün böreklerimiz pişirmeden yarım saat önce
üzerini örtecek kadar su dolu bir kabın içerisinde yarım saat
bekletilir.Yalnız bu süreye dikkat edilmeli börekler hamur
olabilir.Yarım saat sonra böreklerimiz teker teker suyun içerisinden
çıkartılıp suları zarar verilmeden sıkılır ve yağlanmış tepsiye
dizilir.Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp susam serpildikten sonra 200
derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat üzeri kızarana
kadar pişirilir.Böreklerinizin kabarıp çıtır çıtır olduğunu
göreceksiniz.AFİYET OLSUN
4 yorum:
tebrikler ellerine sağlık
Tebrikler,elinize sağlık.
Merhabalar,
Ellerine emeğine sağlık canım. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
Ellerinize sağlık nefiss olmuş sevgilerimle..
Yorum Gönder