Dünya mutfağından ve güzel ülkemin yöresel lezzetlerinden
değişik tatlar ve lezzetler denemeye bayılıyorum. Fırsat buldukça sizleri bu
lezzetlerle buluşturmayı düşünüyorum. Bu haftada sizleri memleketim olan
Kütahya yöresine ait bir yemekle tanıştıracağım. Kendisi için eş dostla yenilen
kalabalık öğle yemeklerinin olmazsa olmazıdır diyebilirim. Çok lezzetli ve çok
sevilmesinin yanı sıra yapımı da çok pratiktir. Bu yemeğe bence lezzet katan en
önemli unsur pişme esnasında içine konulan kuru nanedir. Sizlerinde deneyip
beğeneceğini umut ediyorum. Şimdiden afiyet olsun.
BİBER AŞI
MALZEMELER
½ kg yeşil köy biberi
1 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz
YAPILIŞI
Kuru soğanımızı küçük küçük yemeklik doğrayıp bir miktar
yağda tenceremizin içerisinde kavuruyoruz. Kavrulan soğanlarımızın üzerine
salçamızı ekleyip bir miktar daha kavurduktan sonra çekirdeklerini
temizlediğimiz ve bir parmak kalınlığında doğradığımız biberlerimizi de ekleyip
kısık ateşte biberler kavrulup yumuşayana kadar pişiriyoruz. Tenceremize
yıkadığımız pirinçlerimizi, nanemizi ve tuzumuzu da ekleyip üzerini geçecek
kadar sıcak su ilave ediyoruz ve yine aynı kısık ateşte suyunu çekip pirinçler pişene
kadar bekliyoruz.Pişen biber aşınızı isterseniz sarımsaklı yoğurtla servis
yapabilirsiniz.
NOT: Biber aşını isterseniz kurutulmuş yeşil biberleri
haşlayıp aynı şekilde doğrayarak ta pişire bilir ve daha farklı bir lezzet elde
etmiş olabilirsiniz.
2 yorum:
Çok lezzetli olduğu görüntüden anlaşılıyor, ellerinize sağlık...
Bu tarz yemekleri çok severim mutlaka deneyeceğim.Ellerinize sağlık.Sevgilerimle..
Yorum Gönder