Merhabalar
Türk halkı olarak sanırım hamur işlerine biraz fazlaca düşkünüz.Bu hafta
sizlere Kulak aşı tarifi vereceğim. Biz kulak aşına mantının uzaktan
akrabasıda diyebiliriz.Oldukça lezzetli Kütahya yöresine ait bir
yemek.Deneyeceğinizi ve beğeneceğinizi umut ediyorum.Şimdiden Afiyet
Olsun.
KULAK AŞI
MALZEMELER
4 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İÇ MALZEMESİ İÇİN
1 kase süzme yoğurt
2 adet orta boy kuru soğan
tuz,pul biber,kara biber
HAŞLAMAK İÇİN
Büyük bir tencere kaynar su
Tuz
ÜZERİ İÇİN
3 yemek kaşığı tereyağı
1 diş sarımsak
YAPILIŞI
Öncelikle bir yoğurma kabına unumuzu eleyelim içerisine bir adet
yumurtayı kıralım tuzunuda ekleyip azar azar su ilave ederek yoğurmaya
başlayalım.Hamurumuz ne çok sert bir hamur olacak nede yumuşak tabiri
caizse kulak memesi kıvamında bir hamur elde edeceğiz.Hamurumuzu üç adet
bezeye ayırıp üzerini nemli bir bez ile örtüp yarım saat
dinlendirelim.Ardından bezeleri tek tek un serptiğimiz bir zemin
üzerinde mantı hamuru kalınlığında açalım ve açtığımız hamuru küçük
karelere keselim.Bu arada başka bir yerde yoğurdumuzun içerisine
baharatları ve ince küp küp doğradığımız soğanları ekleyelim.Bu yoğurtlu
harcı kestiğimiz hamurlarımızın ortasına azar azar koyalım ve çarpraz
iki köşeyi birleştirerek üçgenler elde edelim.Tüm hamurlarla aynı bu
şekilde kapattıktan sonra bir gazete üzerine serelimki pişirme
tenceresine alırken sorun yaşamayalım.Önceden kaynattığız suya
tuzumuzuda ekleyip gazetedeki hamurlarımızı suyumuza silkelim.Yaklaşık
on beş dakika pişirelim.Hamurlarımız pişerken kısık ateşe tereyağımızı
koyalım içerisine rendelediğimiz sarımsağımızıda ekleyip
kızdıralım.Pişen hamurlarımızı süzüp bir servis tabağına alalım ve
üzerine kızdırdığımız sarımsaklı yağımızdan gezdirelim ve sıcak sıcak
servis yapalım.
2 yorum:
kASTAMONUDA YEMİŞTİM BU YEMEĞ ELLERİNE SAĞLIK .. Bizde patateslisini yaparız. sarımsaksız olur.
Bin aydan daha mübarek bu gece de bütün dualarınızın kabul olması dileğiyle...
Hayırlı Kandiller :)
Yorum Gönder