Bir
İtalyan lezzeti olan Penne Arabbiata Türkçedeki anlamı sinirli kalem
olan Penne Arabbiata bu isimi öyle sanıyorum ki sosundaki yakıp kavuran
acıdan dolayı almıştır .Sizde şayet bir makarna severseniz bu tarifi
muhakkak denemenizi tavsiye ederim.
PENNE ARABBİATA
MALZEMELER
1 paket penne makarna (500 gr)
2 Su bardağı rende domates
1 çorba kaşığı acı biber salçası
1 adet küçük boy kuru soğan
2-3 diş sarımsak
Bir tutam taze fesleğen veya reyhan
1 çay bardağı rende parmesan veya hangi peynir çeşidini seviyorsanız
1 çay bardağı çekirdeksiz siyah zeytin
Arzuya bağlı taze nane,dereotu ve maydanoz
Tuz , karabiber, acı pulbiber
Zeytinyağı
YAPILIŞI
Bir
tencerenin içerisinde ince küp küp doğradığımız soğanları zeytin
yağında kavuralım içerisine biber salçamızı ekleyelim ve rende
domateslerimizide ekleyip ince kıydığınız sarımsakları ve taze
baharatları ekleyip bir taşım kaynatalım.Makarnaları tuzlu suda haşlayıp
süzdükten sonra sosumuzun
içerisine alalım ve siyah zeytinleride ekleyip ateşte bir iki defa daha
çevirip servis tabağına alalım üzerine istediğimiz bir peynir çeşidini
rendeleyelim ve servis yapalım.AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder