15 Şubat 2014 Cumartesi

POSTA AKDENİZ GAZETESİ KÖŞE YAZIM VE PENNE ARABBİATA TARİFİM

Bir İtalyan lezzeti olan Penne Arabbiata Türkçedeki anlamı sinirli kalem olan Penne Arabbiata bu isimi öyle sanıyorum ki sosundaki yakıp kavuran acıdan dolayı almıştır .Sizde şayet bir makarna severseniz bu tarifi muhakkak denemenizi tavsiye ederim.
PENNE ARABBİATA
MALZEMELER
1 paket penne makarna (500 gr)
2 Su bardağı rende domates
1 çorba kaşığı acı biber salçası
1 adet küçük boy kuru soğan
2-3 diş sarımsak
Bir tutam taze fesleğen veya reyhan
1 çay bardağı rende parmesan veya hangi peynir çeşidini seviyorsanız
1 çay bardağı çekirdeksiz siyah zeytin
Arzuya bağlı taze nane,dereotu ve maydanoz
Tuz , karabiber, acı pulbiber
Zeytinyağı

YAPILIŞI
Bir tencerenin içerisinde ince küp küp doğradığımız soğanları zeytin yağında kavuralım içerisine biber salçamızı ekleyelim ve rende domateslerimizide ekleyip ince kıydığınız sarımsakları ve taze baharatları ekleyip bir taşım kaynatalım.Makarnaları tuzlu suda haşlayıp süzdükten sonra sosumuzun
içerisine alalım ve siyah zeytinleride ekleyip ateşte bir iki defa daha çevirip servis tabağına alalım üzerine istediğimiz bir peynir çeşidini rendeleyelim ve servis yapalım.AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: