Bu hafta sizlere vereceğim sac
kavurma tarifi klasik domatesli sulu bir sac kavurma değil.Yaklaşık beş
yıl önce Adanalı çok sevdiğimiz bir arkadaşımızın bize kendi elleri ile
yaptığı, bizimde o gün bugündür vazgeçemediğimiz bir lezzet olan bu sac
kavurmayı sizinde beğeneceğinizi ve vazgeçemeyeceğinizi
düşünüyorum.Şimdiden Afiyet olsun.
SAC KAVURMA
MALZEMELER
-Yarım kilogram kuşbaşı et
-4 adet kırmızı biber (Kapya)
-4 adet orta boy kuru soğan
-5 diş sarımsak
-Tuz,İsteğe bağlı pulbiber
-Bir kase kuyruk yağı ve zeytin yağı
YAPILIŞI
Etlerimizi
sacımızın üzerine almadan önce kızgın sacda kuyruk yağlarımızı
eritiyoruz ve kızaran parçaları sacdan alıyoruz.İçerisine zeytin
yağımızıda ekleyip etlerimizi koyuyoruz.Etler suyunu bırakıp çekene
kadar ara ara karıştırıyoruz.Etler bir miktar kavrulduktan sonra
doğradığımız soğan ve biberlerimizi ekleyip pişip yumuşayana kadar
kavuruyoruz.Enson içerisine iri iri doğradığımız sarımsakları ve
tuzumuzuda ekleyip Beş dakika daha kavurduktan sonra sıcak sıcak servis
yapıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder