7 Şubat 2014 Cuma

POSTA AKDENİZ GAZETESİ KÖŞE YAZIM VE ŞEKERPARE TARİFİM

Evde şekerpare yapmak sanıldığından dahada kolay.Hamuru pişirip şerbetlemek pastaneye gidip tatlınızı alıp eve dönmenizden daha kısa sürecek buna garanti verebilirim.Üstüne birde çevrenizden aldığınız övgülerde cabası.Bu şekerpare tarifi bir numaralı tatlı tarifiniz olacak.
ŞEKERPARE
MALZEMELER
-125 gr tuzsuz tereyağı
-Yarım su bardağı pudraşekeri
-2 yemek kaşığı irmik
-1 yemek kaşığı hindistan cevizi
-1 adet yumurta
-2 su bardağı un
-1 tatlı kaşığı kabartmatozu
-1 paket vanilya
-Üzeri için yeteri kadar fındık
ŞERBETİ İÇİN
-1,5 su bardağı şeker
-2 su bardağı su
-Bir kaç damla limon suyu
YAPILIŞI
Öncelikle şerbet için malzemelerimizi bir tencereye alıp kaynatalım ve soğumaya bırakalım.Fındık hariç tüm hamur malzemelerimizi bir yoğurma kabına alalım ve ele yapışmayan kurabiye hamuru elde edene kadar yoğuralım.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım ve üzerlerine hafifce bastıralım yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.Tüm hamuru yuvarladıktan sonra üzerlerine birer adet fındık koyalım ve biraz bastırıp hamura gömülmelerini sağlayalım.Şeker parelerimizi önceden 160 derecede ısıttığımız fırınımızda pişirelim.Fırından çıkan hamurlarımızı beş dakika beklettikten sonra soğuk şerbeti üzerine dökelim ve üzerini bir başka tepsi ile kapatıp şerbeti çekmesini bekleyelim.Bu tarifte püf noktası Şerbetin soğuk hamurların ise sıcak olmasıdır.AFİYET OLSUN

1 yorum:

nursevincelezzetler dedi ki...

ellerine sağlık ..çok severiz.