Evde
şekerpare yapmak sanıldığından dahada kolay.Hamuru pişirip şerbetlemek
pastaneye gidip tatlınızı alıp eve dönmenizden daha kısa sürecek buna
garanti verebilirim.Üstüne birde çevrenizden aldığınız övgülerde
cabası.Bu şekerpare tarifi bir numaralı tatlı tarifiniz olacak.
ŞEKERPARE
MALZEMELER
-125 gr tuzsuz tereyağı
-Yarım su bardağı pudraşekeri
-2 yemek kaşığı irmik
-1 yemek kaşığı hindistan cevizi
-1 adet yumurta
-2 su bardağı un
-1 tatlı kaşığı kabartmatozu
-1 paket vanilya
-Üzeri için yeteri kadar fındık
ŞERBETİ İÇİN
-1,5 su bardağı şeker
-2 su bardağı su
-Bir kaç damla limon suyu
YAPILIŞI
Öncelikle şerbet için malzemelerimizi bir
tencereye alıp kaynatalım ve soğumaya bırakalım.Fındık hariç tüm hamur
malzemelerimizi bir yoğurma kabına alalım ve ele yapışmayan kurabiye
hamuru elde edene kadar yoğuralım.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar
alıp yuvarlayalım ve üzerlerine hafifce bastıralım yağlı kağıt
serdiğimiz tepsiye dizelim.Tüm hamuru yuvarladıktan sonra üzerlerine
birer adet fındık koyalım ve biraz bastırıp hamura gömülmelerini
sağlayalım.Şeker parelerimizi önceden 160 derecede ısıttığımız
fırınımızda pişirelim.Fırından çıkan hamurlarımızı beş dakika
beklettikten sonra soğuk şerbeti üzerine dökelim ve üzerini bir başka
tepsi ile kapatıp şerbeti çekmesini bekleyelim.Bu tarifte püf noktası
Şerbetin soğuk hamurların ise sıcak olmasıdır.AFİYET OLSUN
1 yorum:
ellerine sağlık ..çok severiz.
Yorum Gönder