19 Mart 2014 Çarşamba

POSTA AKDENİZ GAZETESİ KÖŞE YAZIM VE BİSCOTTİ TARİFİM

Merhabalar bu hafta sizlere vereceğim tarif özellikle çocukların süt ile beraber severek yediği,büyüklerin ise çaylarına kahvelerine eşlik eden harika bir kurabiye tarifi.Biscotti yada nam-ı değer Selanik gevreği uzun süre bayatlamadan kavanozda durmasından dolayı tercih sebebiniz olacaktır buna eminim.
BİSCOTTİ
MALZEMELER
      -  2 yumurta
      -  Yarım su bardağı kakao
       -  3~3.5 su bardağı un
       - 1 çay kaşığı karbonat
       - 100 gr tereyağı
       - Yarım su bardağı esmer şeker
       - Yarım su bardağı toz şeker
       - su bardağı ince kıyılmış çikolata veya damla çikolata
       - Yarım su bardağı iri kıyılmış fındık veya ceviz
             - Üzeri için 100 gr çikolata
YAPILIŞI
Öncelikle yumurta ve şeker mikserle çırpılır içerisine tereyağıda eklenip karışımın yağ ile beraber krema kıvamına gelmesi için çırpılmaya devam edilir.Ardından üzeri için ayırdığımız çikolata hariç tüm malzemelerde eklenip hamurumuz karıştırılır.Burada dikkat edilmesi gereken nokta hamur ele yapışan yumuşak bir hamur olacak panik yapmanıza gerek yok.Hamur iki parçaya ayrılıp ilki un serptiğimiz tezgah üzerine alınır ve eliniz ile uzun kalın bir baton şekli verilir ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alınır.Diğer hamuruda aynı şekilde tepsiye yerleştirdikten sonra önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir.Fıından çıkarttığımız hamurlarımızı 15 dakika soğumaya bırakalım.Soğuyan hamurlarımızı keskin bir buçak yerdımı ile bir parmak kalınlığında verev keselim ve tekrar tepsiye dizelim.Bu defa 100 dereceye ayarladığımız fırınımızda 10 dakika kurutalım.Fırından çıkarttığımız kurabiyelerimizi soğumaya bırakalım ve üzeri için çikolatamızı benmari usulü eritip bir kaşık yardımı ile üzerlerine gezdirelim.AFİYET OLSUN.

1 yorum:

nursevincelezzetler-yemek tarifleri dedi ki...

Ellerine sağlık. çok güzel görünüyor. Bend eyapsam iyi olacak. :)