Merhabalar bu hafta sizlere vereceğim tarif özellikle
çocukların süt ile beraber severek yediği,büyüklerin ise çaylarına
kahvelerine eşlik eden harika bir kurabiye tarifi.Biscotti yada nam-ı
değer Selanik gevreği uzun süre bayatlamadan kavanozda durmasından
dolayı tercih sebebiniz olacaktır buna eminim.
BİSCOTTİ
MALZEMELER
- Yarım su bardağı esmer şeker
- Yarım su bardağı toz şeker
- su bardağı ince kıyılmış çikolata veya damla çikolata
- Yarım su bardağı iri kıyılmış fındık veya ceviz
- Üzeri için 100 gr çikolata
YAPILIŞI
Öncelikle
yumurta ve şeker mikserle çırpılır içerisine tereyağıda eklenip
karışımın yağ ile beraber krema kıvamına gelmesi için çırpılmaya devam
edilir.Ardından üzeri için ayırdığımız çikolata hariç tüm malzemelerde
eklenip hamurumuz karıştırılır.Burada dikkat edilmesi gereken nokta
hamur ele yapışan yumuşak bir hamur olacak panik yapmanıza gerek
yok.Hamur iki parçaya ayrılıp ilki un serptiğimiz tezgah üzerine alınır
ve eliniz ile uzun kalın bir baton şekli verilir ve yağlı kağıt
serdiğiniz fırın tepsisine alınır.Diğer hamuruda aynı şekilde tepsiye
yerleştirdikten sonra önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika
pişirilir.Fıından çıkarttığımız hamurlarımızı 15 dakika soğumaya
bırakalım.Soğuyan hamurlarımızı keskin bir buçak yerdımı ile bir parmak
kalınlığında verev keselim ve tekrar tepsiye dizelim.Bu defa 100
dereceye ayarladığımız fırınımızda 10 dakika kurutalım.Fırından
çıkarttığımız kurabiyelerimizi soğumaya bırakalım ve üzeri için
çikolatamızı benmari usulü eritip bir kaşık yardımı ile üzerlerine
gezdirelim.AFİYET OLSUN.
1 yorum:
Ellerine sağlık. çok güzel görünüyor. Bend eyapsam iyi olacak. :)
Yorum Gönder