22 Şubat 2015 Pazar
KURU DOMATESLİ KAHVALTILIK YUMURTA (YUMURTA KAPAMA)
Yumurta kapamayı bilmeyen duymayan kalmamıştır herhalde. Sizde benim gibi daha önce denemediyseniz muhakkak denemenizi tavsiye ederim. Kahvaltılarınızı süsleyecek bir lezzet. Birde benim gibi kuru domatesi çok seviyorsanız bu tarif tam size göre.
KURU DOMATESLİ KAHVALTILIK YUMURTA (YUMURTA KAPAMA)
MALZEMELER
3 adet yumurta (kişi sayısına göre miktarı arttırabilirsiniz)
3 yemek kaşığı tereyağı
10 -15 adet kuru domates
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
YAPILIŞI
Yumurtaları haşlayıp kabuklarını soyalım ve uzunlamasına ikiye keselim. Bir tavaya tereyağını alıp eritelim içerisine kırmızı toz biberimizi ve küçük küçük kestiğimiz kuru domateslerimizi ekleyip domatesleri bir miktar kızartalım ve yumurtalarımızı kesik kısımları tavaya gelecek şekilde dizelim. Tavamıza baharatlarımızı ve tuzumuzuda ekleyip kısık ateşte bir iki dakika kadar daha tutup servis tabağına alalım. AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
18 yorum:
Ama ama bu farklı kiii.. nefis gürünüyüor.. eline koluna sağlık..
Bende yumurtayı bir tek böyle yiyorum.kuru domatesle daha da lezzetlenmiştir.eline sağlık canım
Ben ilk kez duyuyorum ama çok güzel bir tarif.Kahvaltı sofraları için güzel olur.Ellerinize sağlık.
Elinize sağlık .Kuru domatesle güzel bir fikir.
Ellerine sağlık Rana .. Kuru domatesde çok yakışmış. Afiyetle
çok severim ve her hafta sonu yaparım çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık...
Çok leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.
iyi fikirmiş. çok beğendim. elinize sağlık...
http://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr/
sadesini yapmıştım birkaç kez ama bu kuru domates olayı pek hoşuma gitti ... ellerine sağlık canımm...
hımmm nefisss:) ellerinize sağlık
ooo çok güzelll
Duydum ama hiç yapmadim kuru domatesimde var deniyim ben bir bunu 😉
Bu saatte bile yiyebilirim. Yumurtayı çok severim.Sizinde Ellerinize sağlık.
Çok iştah açıcı görünüyor, elinize sağlık.
Harika bir lezzet ama ben kuru domates kullanmamıştım, bir dahaki seferede böyle deniyeyim, ellerinize sağlık!
Nefis görünüyor,ellerinize sağlık.
Nefis görünüyor ,ellerinize sağlık.
ben bu tarifi yumurtaları haşlamadan direk kırarak yaparım ve adına kapama derim; neden derseniz dometesleri baharatla kavurup üzerine yumurtaları kırdıktan sonra hiç dağıtmadan öylece bırakır kapağını kapatırım ve ocağın kahvelik gözünde ve onun da en kısığında pişmeye bırakırım...hiç acele etmeden için için pişer bi 10 dk sonra kapağı açın çatalın tersiyle hafif bastırın..sertleşmişse olmuş demektir...tavsiye ederim yerken de beni hatırlayın :)
Yorum Gönder