19 Şubat 2015 Perşembe
ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA
Tazesinide kurusunuda çok sevdiğimiz zeytinyağlı barbunya tarifimi vermek istiyorum size. Benim bugün yaptığım kuru barbunya ama tazesi ile yapmak isterseniz aynı tarifle sadece salça yerine domates kullanarak yaparsanız çok daha lezzetli olduğunu göreceksiniz.
ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA
MALZEMELER
Yarım kilogram bir gece önceden ıslattığımız kuru barbunya
2 adet kuru soğan
2 adet havuç
4-5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
zeytinyağı
tuz
Servis için maydanoz ve limon
YAPILIŞI
Bir gece önceden ıslattığımız barbunyaları çok yumuşamasına izin vermeden haşlayalım haşlanan barbunyalarımızı süzelim. Tenceremizin içerisine küp küp doğradığımız soğanlarımızı koyalım ve zeytin yağında kavuralım kavrulan soğanlara salçamızıda ekleyip bir müddet daha kavuralım. tenceremize küp küp doğradığımız havuçlarımızı ekleyip üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edelim ve havuçları hafif haşlayalım ardından barbunyalarımızı ve sarımsaklarımızı tenceremize koyalım eğer suyu yetersizse üzerini örtecek kadar kaynar su ilave edip tuzunuda ekleyelim ve onbeş dakika kadar daha haşlayalım. Tenceremizin altını kapatalım ve soğumaya bırakalım. oda sıcaklığına gelen yemeğimizi artık servis yapabiliriz. Servis tabağına aldığımız yemeğimizin üzerine ince kıydığımız maydanozlarımızı serpelim ve limon ile beraber servis yapalım.
NOT: Bildiğiniz üzere zeytinyağlılara şeker konulur. Fakat havuç o şeker ihtiyacını karşıladığı için ben ayrıyetten şeker ilave etmiyorum.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
Ellerinize sağlık. Nefis görünüyor
çok ama çok sevdiğim bir lezzettir, nefis görünüyor ellerine sağlık, afiyetler olsun sevgiler
Ellerinize sağlık,evde yiyen olmadığı için yapamıyorum ben severim,ancak misafir gelince pişiriyorum.
Çok güzel gözüküyor elinize sağlık..
Ben barbunyaya bayılıyorum ama evdekiler yemeyince yapasım da gelmiyor.
Afiyet Bal Olsun.. Bizde severiz.. Zeytinyağlı Barbunya davet sofralarının baş tacıdır.
Çok severim harika gözüküyor ellerinize sağlık
Yorum Gönder