14 Şubat 2015 Cumartesi

EVDE TULUMBA TATLISI YAPILIŞI


Evde Tulumba tatlısı yapmak sanıldığı kadar korkutucu değil. Biraz zaman ve sabırla sizde evinizde çıtır çıtır muhteşem tulumba tatlısı yapabilirsiniz üstelik öyle iki tane alınca içinizi yakan ağır bir tatlıda olmuyor. Sizde şimdiye kadar benim gibi evde tulumba tatlısı yapmayı denemediyseniz şimdi tam zamanı tarif garantilidir :) Ben tam kıvamında tutturdum sizinde eminim tatlılarınız benimkiler gibi mükemmel olacaktır.

 TULUMBA TATLISI
HAMURU İÇİN GEREKLİMALZEMELER

1,5 su barsağı su
100 gr tereyağı
1+1/4 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı irmik
Yarık çorba kaşığı pirinç unu veya nişasta
1 tatlı kaşığı toz şeker
Bir çimdik tuz

ŞERBETİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu

YAPILIŞI
Öncelikle şebeti için bir te cereye su ve şeker konulur kaynamaya bırakılır. Şerbetiniz hafif kıvam alınca içerisine limon damlatılır ve soğumaya bırakılır. Şerbetimiz soğurken bir tencereye hamurumuz için olan su ve tereyağı konulur  kısık ateşte yağın erimexi sağlanır. Yağlı suyumuza unda eklenir ve kısık ateşte hamur toparlanana kadar yaklaşık on dakika kavrulmaya devam edilir. Hamurumuz bir kenara alınır ve üzeri hava almayacak şekilde örtülerek soğumaya bırakılır. Soğuyan hamurumuz bir çırpma kabına alınır üzerine diğer malzemelerde eklenerek mikser yardımıyla yada bir takha kaşıkla iyice karışması sağlanır. Hamurumuzu ucuna tırtıklı büyük boy krema duyu taktığımız torbamıza dolduralım. Büyükçe bir tavaya sıvıyağ koyalım ve yağı kızdırmadan torbamızdaki hamurlardan yağımıza sıkalım ve ucunu yağladığımız bir makasla istediğimiz büyüklüklerde keselim. Ocağımızın altını orta ateşte açalım ve hamurlarımız şişip kızarana kadar arada tavamızı sallayarak hamurlarımızı kızartalım. Kızaran hamurları delikli bir kepçe yardımıyla yağımızın içerisinden alıp hemen soğuk şerbete atalım. Şerbettede beş altı dakika bekleyen tatlılarımızı servis tabağına alalım. Geri kalan tatlı hamurumuzu tavaya sıkmadan önce yağımızın soğumasını bekleyelim ve aynı şekilde tekrar tatlılarımızı yapalım. İşte bukadar. Daha ilk lokmada emeğinize deydiğini anlayacaksınız. AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: