20 Nisan 2009 Pazartesi

RAHMETLİ RESSAM ABDULLAH TAKTAK'IN MEŞHUR CİMCİK HKAYESİ



Tavşanlıdan rahmetli abdullah taktak'ın cimcik hikayesi hikayeyi tavşanlı şivesiyle anlatıyor. Abdullah Taktak'ın hayatından bazı notlar ve bazı eserleri.

Abdullah Taktak : 1925 yılında Tavşanlı'da doğdu. Babasının ölümü ile 6 aylıkken yetim kaldı. İç eziklikleri (yetimlikten dolayı hor görülme) ile büyüdü. İstiklal İlkokulunu dördüncü sınıfta terk etti. Yaşı büyük yazıldığı için 16 yaşında askere gitti. Asıl mesleği leblebicilik olan Abdullah TAKTAK, 8 yıl tavşanlı Belediyesinde memur olarak çalıştı. Bu arada bir gece manzarasının tesiri altında kalarak resme başladı. Akademik bilgileri ressam Ahmet Yakupoğlu'ndan aldı. Yurtiçi ve yurt dışında birçok resim sergileri açan Abdullah TAKTAK, 2004 yılının Ekim ayında vefat etti.
SERGİLERİ: İstanbul Taksim sanat Galerisinde 3 sergi - İstanbul Bakırköy Sanat Galerisinde 2 sergi - Bursa Sanat Galerisinde 7 sergi - İzmir Sanat Galerisinde 5 sergi - Isparta'da 2 sergi - Bahreyn Abudabi kültür banklığı org. 1 sergi - Kütahya (sanat galerileri ve etkinliklerinde) 15 sergi - Tavşanlı etkinliklerinde 12 sergi

8 yorum:

TAZE NANE dedi ki...

Ne güzel resimler öyle.
Çok hoşuma gitti.
Sevgiler.

*kelebekana*-* dedi ki...

resimlerede anlatanın şivesinede bayıldım ..paylaştığın için çook teşekkür ederim ...benim bloğumun yan sütununda antalyanın sanal gezisi var girince bir bak kaş ta var ..

ANALI KIZLI HER TELDEN dedi ki...

kelebekcim evet baktım gittiğim yerlerede baktım çok hoş çok canlı resimler

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

NE GÜZEL ŞEYDİR SANATIN HER DALI..
SEVGİLER.

ANALI KIZLI HER TELDEN dedi ki...

katılıyorum arkadaşım

Unknown dedi ki...

resim yapmak insanın kendini ifade etmesinin en güzel yolu bence.

ANALI KIZLI HER TELDEN dedi ki...

sana katılıyorum eylemcim

yaşar korkmaz dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.