25 Nisan 2013 Perşembe

TATLI TATLIIII ŞAMTATLIIIIIII :)

- TATLI TALIIIII ŞAM TATLIIIII
- YEMESİ ÇOK TATLIIII
- BALLI BALLIIIII PEK TATLIIIIII 

Evetttt şambali isteyen parmakları göreyim :) Hakkatem ballı ballı üzeri çıtır çıtır şimdi yazarken bile ağzımın suyu akıyor.Tek kelime ile nefis sonucu garanti bir tarif veriyorum size.Tarifi eşimin akrabası tatlı ustası bir abimizden aldım.Verdiği ölçüleri azaltıp ev tipi bir şambali boyutuna getirmek biraz zor oldu amaaaaaaa

İŞTE KARŞINIZDAAAA SULTAN SOFRALARININ BAŞ TACIIIII ŞAMBALİİİİİİİİİ :)

MALZEMELER
250 gr yoğurt
250 gr toz şeker
1 adet yumurta
50 gr un
500 gr irmik
2 paket kabartma tozu ( karbonatta olabilir fakat karbonat rengini sarı yapar )
yarım su bardağı su

ŞERBETİ İÇİN
750 gr toz şeker
750 gr su

Üzerini süslemek için hindistan cevizi veya yerfıstığı

Hamur için tüm malzemeler kek hamuru kıvamı alana kadar el ile karıştırılır (miksere gerek yok) yağlanmış dikdörtgen borcama dökülür ve 150 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Pişen şambali fırından çıkarılıp dilimlenir ve 100 derecelik fırında tekrar kuruyana kadar pişirilir.Şambali hamurumuz ile beraber şerbetimizde pişirilir ki ikisininde ılık olması gerekiyor.Fırından çıkarılan şambali hamurumuz ve şerbetimiz ılınınca şambalimiz şerbeti ile buluşur :) Hmmmmmm şılaappp şuloooooppp nefis tatlımız soğuyunca üzeri süsleir afiyetle ve itinayla yenir :)

DENEMEK İSTEYEN ARKADAŞLARIMA ŞİMDİDE KOLAY GELSİN VE AFİYET OLSUN

5 yorum:

lezzetiharikalarmutfagi dedi ki...

annemin en sevdiği tatlıdır, ellerinize sağlık

Nursevin Sönmez dedi ki...

ÇOK NEFİS GÖRÜNÜYOR.

selda nın mutfak defteri dedi ki...

Ellerinize sağlık nefis nefiss olmuş. Bana da beklerim. Sevgilerimle,

mutfagabuyrun dedi ki...

HIMMM.NEFİS NEFİSSS.ELLERİNE SAĞLIK CANIM.SEVGİLER.

Bakır tencerem dedi ki...

ohh sultanlara layık bir tatlı birde kütahya çinileri ile ikram edilince amann dadından yenmez valla :))))