Mutfağımı miss gibi kokutan bol çikolatalı kurabiye aleminin en çatlak üyesi biz ona yiyeni lezzetiyle çatlata yemeyenide hasetinden çatlatan kurabiye olarak adlandırıyoruz sevgili arkadaşlar :) bir çok tarifim gibi bu tarifte sevgili Bakerella ya ait.Ben bakerellanın tariflerini uygulamayı seviyorum çokta eğleniyorum.Ama bu tarifin aslına uymadım un konusunda bakerellanın kurabiyeleri gibi yayılmadı benimkiler birdahakine uyacağım harfiyen.Ben size orjinal tarifi veriyorum
Kıvamı kek hamurundan hallice olacak :) ve dolapta bekletilip dinlendirelecekki rahat şekilverilebilsin.
GELELİM BU KAÇIK KURABİYELERİN TARİFİNE
PARDON ÇATLAK KURABİYELERİN TARİFİNEM
MALZEMELER200 gr damla çikolata
1+1/4 su bardağı un (ben kıvamını arttırmak için un miktarını arttırdım keşke arttırmayıp orjinal tarifi yapsaydım çünki benin kurabiyelerim yayılmadı ama lezzetini etkilemedi kesinlikle)
yarım fincan kakao
2 çay kaşığı kabartmatozu
1/4 çay kaşığı tuz
8 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
1+1/3 su bardağı şeker
2 yumurta
1 çay kaşığı vanilya özütü veya bir paketvanilya
1/3 su bardağı süt
üzerine pudra şekeri
Çikolata hariç tüm hamur malzemeleri yoğurulur hatta mikserlede çırpabilirsiniz çünki kek kıvamında oluyor.ardından benmaride erittiğiniz damla çikolatanızı kurabiye hamurunuza ekliyorsunuz.ve yaklaşık iki saat kadar buzdolabında dinlendiriyorsunuz.dinlenen hamurdan parçalar koparıp pudra şekerinde yuvarlayıp heryerinin pudraşekerine bulanmasını sağlıyorsunuz ve 150 derecelik fırında çatır çatır çatlayana kadar pişiriyorsunuz :)
DENEMEK İSTEYEN ARKADAŞLARIMA ŞİMDİDEN KOLAY GELSİN VE AFİYET OLSUN :)
6 yorum:
Ellerine sağlık,kesinlikle deneyeceğim tarifini :)
Ellerine sağlık,kesinlikle deneyeceğim tarifini
Tombul kurabiye olmuş ellerine sağlık :) birde şu miktarlarınıza uyuz oluyorum ha fizik derslerine benziyor çarpısı bölusü bune yaa,çayır çay kaşığı yazın su bardağının dibi diyin daha anlaşılır oluur valla :))
Değişik bir kurabiye tarifi ararken karşıma ilk bu tarif çıktı, çok güzel bir kurabiyeye benziyor, denemek istiyorum. Yalnız damla çikolata yerine bitter çikolata kullansam acaba dahamı iyi olur.ellerinize sağlık
Çok iyi çatlamış bence. 2 yıl önce denemiştim başka bir tarifler iyi çatlamadılar pudra şekerleri o zaman soğudum bir daha denemedim. Ellerine sağlık
Çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık:)
Yorum Gönder