MALZEMELER
3 avuç kuru biber
2 avuç kuru ekşi dağ eriği
5 diş sarımsak
tuz
su
Erikleri bir tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar su ilave edip kaynatın erikler kaynadıkça hem yumuşayacak hemde suyu kırmızı bir renk alacak erikler yumuşamadan suyu biterse ilave edin.Başka bir tencereye biberlerinizi koyun ve üzerini geçecek kadar su ilave edip yumuşayana kadar haşlayın.Haşlanan biberlerin suyunu süzün ve tekrar su koyup beş dakika kadar kaynatın ve haşladığınız erikleri biberlerin üzerine süzün ve süsekten erikleri ezerek geçirin biberli suyumuz koyu bir renk alacak. İçerisine sarımsaklarımızı ezerek ilave edelim ve yeteri kadarda tuzumuzu ekleyip karıştırıp soğumaya bırakalım oda sıcaklığına gelince buz dolabında soğutup.Serin serin, sulu sulu,ekşi ekşi yiyelim :)
Artık ben öğrendim evde bol bol biberimde var canım turşu çektiğinde yaparım hemen.Denemenizi ısrarla tavsiye ediyorum.
BAKARKEN BİLE AĞZINIZIN SUYU AKTI DEĞİLMİ :)
4 yorum:
Merhabalar,
Bloğunuzu severek takip ediyorum. Kayınvalidenizin ve sizin ellerinize sağlık. Ben de çok severim bu turşuyu. Takipteyim bana da beklerim. Sevgiler....
kuru biberin turşusunu hiç yemedim ama merak ettim canım.ellerine sağlık.afiyet olsun.sevgiler.
valide hanımın ellerine sağlık..o biberlerden banada ayır yaprak ciğerle müthiş yakışıyor :)
ellerine sağlık...
hiç duymamıştım...
Yorum Gönder