15 Temmuz 2013 Pazartesi

POSTA AKDENİZ GAZETESİ KÖŞE YAZIM - 1



Değerli posta gazetesi okuyucuları.Sizlerle buluştuğumuz bu ilk yazımda öncelikle kısaca kendimden bahsetmek istiyorum.Yemek yapma sevdama henüz on üç on dört yaşlarımdayken annemin evden gitmesini fırsat bilip kendimi mutfağa atarak başladım.Evlendikten sonra telefon başında annemden yemek tarifleri alarak devam ettim.Gel zaman git zaman kızım dünyaya geldi ve kızıma bir hatıra bırakma adına blog yazarlığına başladım ve yemek yapmak benim için bir tutku haline dönüştü.Şimdilerde ise yemek yapma tutkum bana yeni iş kapıları açmakta.Bende tecrübelerimi sizlerle yeni köşemde paylaşmaya çalışacağım.Sizlere Ramazanın bu ilk günlerinde kolayca yapabileceğiniz lezzetli hafif bir tarif vermek istiyorum.Tarifime geçmeden önce Tüm müslüman aleminin Ramazanı şerifini kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.

      İFTAR MENÜSÜ
Yeşil mercimek çorbası
Beğendi yatağında yufkalı köfte
Cacık
Dondurma eşliğinde hanım göbeği

        BEĞENDİ YATAĞINDA YUFKALI KÖFTE

MALZEMELER
2 adet yufka
500 gr kıyma
3 dilim bayat ekmek
2 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
1 adet yumurta
Kimyon,Karabiber,Kırmızıbiber,Tuz
Garnitür
4 adet bostan patlıcan
2 yemek kaşığı un
Sıvıyağ
1 su bardağı soğuk süt
Yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI
Kıyma yoğurma kabına alınır içerisine ufalanmış ekmekler,rendelenmiş soğanlar ve ezilmiş sarımsaklar eklenip bir adette yumurta kırılıp yoğrulur. Köfte harcımıza baharatlar ve tuzda eklenip tekrar yoğrulduktan sonra dinlenmeye bırakılır.Yufkalardan bir tanesi tezgaha açılıp üzerine sıvıyağ gezdirilir.Köfte harcımızın yarısı yufkanın ortasına uzun rulo halinde konulur ve ortasına boydan boya el ile bastırılarak bir çukur açılır ve bu çukura garnitür konulup tekrar rulo yapılır ve yufkaya sarılarak bir parmak kalınlığında kesilerek fırın tepsisine yerleştirilir.Diğer yufkaylada aynı şekilde köftelerimizi yaparak önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakılır.Köftelerimiz pişerken patlıcanlarımızıda közleyip küp küp doğruyoruz.Bir tencereye sıvıyağ ve un konularak kavrulur.Kavrulan unun üzerine doğradığımız patlıcanlarıda ekleyip bir miktar daha patlıcanlarla beraber kavurduktan sonra içerisine bir su bardağı soğuk sütüde ekleyip sürekli karıştırarak pişiriyoruz.Beğendimiz sıcakken içerisine rendelenmiş kaşar peyniri ve tuzunuda ekleyip sıcak sıcak köftelerle beraber servis yapıyoruz.AFİYET OLSUN

4 yorum:

LA SORELLA NİKAH VE BEBEK ŞEKERLERİ dedi ki...

Canım arkadaşım
Seninle çok gurur duydum.
Mutlaka alıp biriktireceğim
Öptüm

Hayat Mutfakta Güzel dedi ki...

Çok çok tebrik ediyorum sizi, daha nice yazılara, başarılar diliyorum...

Gamze dedi ki...

Hayırlı olsun:)

döndü dedi ki...

Ellerinize sağlık harika olmuş...Bloğunuzu beğenerek takip ediyorum.Blogda yeniyim.
Sizi de benim bloğuma mutlaka beklerim.
http://lezzettaneleri.blogspot.com/