23 Temmuz 2013 Salı

POSTA AKDENİZ GAZETESİ KÖŞE YAZIM -2


Ramazan ayının bereketinin bol olduğu şu günlerde eşi dostu akrabayı iftar sofralarımızda ağırlamaya çalışırız.Ramazanın yaz aylarına denk gelmesiyle oruç tutarken gün boyunca oldukça zorlandığımız, İftar sofralarını iple çektiğimiz, gün sonunda yemekten önce hemen soğuk içeceklere sarıldığımız bu günlerde,sizlere hem iftarlık hemde sahurluk serin serin içebileceğiniz ve bu sofralarda misafirlerinize gönül rahatlığı ile ikram edebileceğiniz  bir şerbet tarifim var. Ayrıca çocuklarınızın ilgisini çekebilecek misafir sofralarınızda da ikramlık olarak sunabileceğiniz pratik bir tarifim daha var.Evinizden huzur, mutfağınızdan bereket eksik olmasın. Hayırlı ramazanlar dilerim.

ERİK ŞERBETİ
MALZEMELER
1 kilo kırmızı erik
2 lt. sıcak su
2 su bardağı toz şeker
1 adet çubuk tarçın
YAPILIŞI
Erikleri yıkayıp bir tencereye alın ve üzerine iki litre sıcak su ekleyin. Ve erikler yumuşayana kadar yaklaşık on beş dakika pişirin.Üzerine iki bardak şekeri de ekleyip on beş dakika kadar daha pişirip içerisine çubuk tarçını da ekleyip soğumaya bırakın.Soğuyan şerbeti süzdükten sonra buz dolabında soğutup servis yapın AFİYET OLSUN.

KİRPİ PATATES TOPLARI
MALZEMELER
4 adet orta boy patates
Yarım su bardağı tulum peyniri
2 adet yumurta
1 su bardağı tel şehriye
Tuz,karabiber,kırmızı biber
YAPILIŞI
Patatesleri yıkayıp yumuşayıncaya kadar haşlayın soğuduktan sonra soyun ve rendeleyin.Rendelenmiş patateslerin içerisine peyniri ve baharatlarıda ekleyip yoğurun.Patateslerden ceviz büyüklüğünde toplar yapıp çırpılmış yumurtalara bulayıp üzerini tel şehriye ile kaplayıp kızgın yağda kızartın ve isteğe bağlı yoğurt ile servis yapın AFİYET OLSUN.
İFTAR MENÜSÜ
-Yayla çorbası
-Tavuk sote
-Kirpi patates topları
-Erik şerbeti

1 yorum:

Nursevin SÖNMEZ dedi ki...

ellerine sağlık ve tebrikler canım.