4 Ağustos 2013 Pazar

POSTA AKDENİZ GAZETESİ KÖŞE YAZIM -4


Değerli posta gazetesi okuyucuları.Sizler için hazırladığım bu haftaki yemeğim, hem hafif hemde lezzetli bir yemek.Bu lezzetle akşam yemeklerinizde kendinizi şımartacağınız gibi, aynı zamanda davet sofralarınızda misafirlerinizin başta gözüne hitap edecek, yediklerindeise büyük övgüler alacaksınız.Bu Sebzeli Biftek Sarmayı aynı teknikle ince dövülmüş tavuk göğsü ilede yapabilirsiniz.

SEBZELİ BİFTEK SARMA

MALZEMELER
Yarım kilogram ince dövülmüş biftek
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 adet yeşil kabak
4 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz
Kürdan

YAPILIŞI
Biftekleri bir kabın içerisine alıp zeytin yağı ve kekik ile yaklaşık iki saat marine ediyoruz.Biberlerimizi ve kabağımızı ince ince jülyen biçimde doğruyoruz.Bifteklerimizi tek tek tezgahın üzerine alıp üzerine ezdiğimiz sarımsakları sürüp ortalarına uç kısımları dışarıda kalacak biçimde sebzelerimizi yerleştirip bifteğin iki ucunu ortada birleştirip açılmaması için kürdan ile tutturuyoruz.Tüm biftekleri aynı şekilde sardıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.Pişen bifteklerimizi fırından çıkarttıktan sonra isterseniz salçalı sos ile servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN.

İFTAR MENÜSÜ
-Sütlü patates çorbası
-Sebzeli biftek sarma
-Mantarlı pilav
-Güveçte fırın sütlaç

1 yorum:

Handan Çuhadar dedi ki...

elinize sağlık nefis bir yemek olmuş