4 Eylül 2013 Çarşamba

POSTA AKDENİZ GAZETESİ KÖŞE YAZIM VE ÇİKOLATALI FONDAN TARİFİM

Çikolatalı Fondan bir İtalyan tatlısı olup Türkiyede de oldukça sevilerek yenilen bir tür kektir.Yapımı sanıldığı kadar zahmetli olmayan ama pişirme esnasında süreye dikkat edilmesi gereken bu kekte un oranı yok denilecek kadar azdır.Kekimizin orta kısmında erimiş çikolatanın verdiği akışkışkan doku sayesinde, damağınızda bıraktığı  o muhteşem lezzet, mutluluk hormonlarınızı harekete geçirecek bundan eminim.

ÇİKOLATALI FONDAN

MALZEMELER
3 adet yumurta
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı un
150 gr tereyağı veya margarin (Erimiş olacak)
200 gr bitter çikolata (Benmari  usulü eritilecek)
Bir çimdik tuz

YAPILIŞI
Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayrı çırpma kaplarına alıp sarılarının içerisine pudra şekerimizi ekleyip bir miktar çırpalım.İçerisine unumuzuda ekleyip iki dakika daha çırpalım.Daha önceden eritip soğuttuğumuz tereyağımızı ve benmari usulü erittiğimiz çikolatalarımızıda ekleyip bir miktar kıvam alana dek çırpmaya devam edelim.Ayrı bir çırpma kabına ayırdığımız yumurta beyazlarını bir çimdik tuz ile kar gibi olana dek çırpalım.Yumurta beyazlarımızı diğer malzemelerimize ekleyip bir tahta kaşık yardımı ile beyazlarımızı söndürmeden yavaş yavaş karıştırarak tüm malzemelere yedirelim.Eğer evde kelepçeli bir kek kalıbınız var ise onu kullanabilir yoksa yuvarlak bir borcamı yağlayarak kek karışımınızı içerisine dökün ve önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 12 dakika pişirelim.12 dakika sonunda kekinizi kontrol edelim.Kekin kenarına batırdığımız bıçak temiz fakat ortasına batırdığımızda çikolata kalıntıları geliyorsa kekimiz servise hazır demektir.
AFİYET OLSUN.

NOT:Kekinizi 12 dakikanın üzerinde fırında tutarsanız içi tamamen pişer ve istenilen sonuç alınamaz.

1 yorum:

Sema dedi ki...

Elinize sağlık.Harika bir tarif nefiss sevgiler.