23 Eylül 2013 Pazartesi

POSTA AKDENİZ GAZETESİ KÖŞE YAZIM VE DUŞLU BÖREK TARİFİM

Zaman akıp gidiyor.Çocuklarımız büyüyor okullu oluyor ve biz hayretle bunca yılın nasıl geçtiğini düşünüp duruyoruz. Bu yeni 2013-2014 eğitim öğretim yılında tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.Sizlere bu hafta kızımın okulu için hazırladığım çocukların beğenerek yediği çıtır çıtır pufur pufur bir börek tarifi vereceğim.Haydi bakalım bu lezzetli börekle hem çocuklarımızı hemde kendimizi şımartalım ne dersiniz? Neden olmasın dediğinizi duyar gibiyim öyleyse hep beraber mutfağa buyurun.

DUŞLU BÖREK

MALZEMELER
6 adet böreklik yufka
250gr tereyağı veya margarin
Beyaz peynir
Maydanoz
1 adet yumurta sarısı
susam

YAPILIŞI
Yufkalardan biri düz zemine serilir üzerine erittiğimiz tereyağımız sürülüp yufkamızın üzerine bir adet daha yufka konulup tekrar yağ sürüldükten sonra yağlı yufkamız üçgen olacak şekilde sekiz eşit parçaya kesilir.Her yufkanın geniş kenarına peynir ve maydanoz ile hazırladığımız iç harç konulur ve sıkı sıkı sigara böreği gibi sarılır.Kalan yufkalarımızda aynı şekilde sarıldıktan sonra bir gece buz dolabında bekletilir.Ertesi gün böreklerimiz pişirmeden yarım saat önce üzerini örtecek kadar su dolu bir kabın içerisinde yarım saat bekletilir.Yalnız bu süreye dikkat edilmeli börekler hamur olabilir.Yarım saat sonra böreklerimiz teker teker suyun içerisinden çıkartılıp suları zarar verilmeden sıkılır ve yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp susam serpildikten sonra 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat üzeri kızarana kadar pişirilir.Böreklerinizin kabarıp çıtır çıtır olduğunu göreceksiniz.AFİYET OLSUN

4 yorum:

Nursevin Sönmez dedi ki...

tebrikler ellerine sağlık

reyhane dedi ki...

Tebrikler,elinize sağlık.

selda nın mutfak defteri dedi ki...

Merhabalar,
Ellerine emeğine sağlık canım. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

Sema dedi ki...

Ellerinize sağlık nefiss olmuş sevgilerimle..