30 Ekim 2013 Çarşamba

POSTA AKDENİZ GAZETESİ KÖŞE YAZIM - BİBER AŞI


Dünya mutfağından ve güzel ülkemin yöresel lezzetlerinden değişik tatlar ve lezzetler denemeye bayılıyorum. Fırsat buldukça sizleri bu lezzetlerle buluşturmayı düşünüyorum. Bu haftada sizleri memleketim olan Kütahya yöresine ait bir yemekle tanıştıracağım. Kendisi için eş dostla yenilen kalabalık öğle yemeklerinin olmazsa olmazıdır diyebilirim. Çok lezzetli ve çok sevilmesinin yanı sıra yapımı da çok pratiktir. Bu yemeğe bence lezzet katan en önemli unsur pişme esnasında içine konulan kuru nanedir. Sizlerinde deneyip beğeneceğini umut ediyorum. Şimdiden afiyet olsun.

BİBER AŞI
MALZEMELER
½ kg yeşil köy biberi
1 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz

YAPILIŞI
Kuru soğanımızı küçük küçük yemeklik doğrayıp bir miktar yağda tenceremizin içerisinde kavuruyoruz. Kavrulan soğanlarımızın üzerine salçamızı ekleyip bir miktar daha kavurduktan sonra çekirdeklerini temizlediğimiz ve bir parmak kalınlığında doğradığımız biberlerimizi de ekleyip kısık ateşte biberler kavrulup yumuşayana kadar pişiriyoruz. Tenceremize yıkadığımız pirinçlerimizi, nanemizi ve tuzumuzu da ekleyip üzerini geçecek kadar sıcak su ilave ediyoruz ve yine aynı kısık ateşte suyunu çekip pirinçler pişene kadar bekliyoruz.Pişen biber aşınızı isterseniz sarımsaklı yoğurtla servis yapabilirsiniz.
NOT: Biber aşını isterseniz kurutulmuş yeşil biberleri haşlayıp aynı şekilde doğrayarak ta pişire bilir ve daha farklı bir lezzet elde etmiş olabilirsiniz.

2 yorum:

Hayat Mutfakta Güzel dedi ki...

Çok lezzetli olduğu görüntüden anlaşılıyor, ellerinize sağlık...

Unknown dedi ki...

Bu tarz yemekleri çok severim mutlaka deneyeceğim.Ellerinize sağlık.Sevgilerimle..