Bu hafta sizlere vereceğim tarif
balkabağının en sevdiğimiz hali olan balkabağı tatlısıdır.Balkabağı hem
çok lezzetli hemde eski çağlardan bu yana faydaları bilinen bir
sebzedir.800 yıl önce yaşamış olan ünlü Türk hekimi İbni Sina
kitaplarında balkabağının şifa veren özelliklerine pek çok kez yer
vermiştir.İbni Sina bu mucizevi sebzeyi özellikle kanser hastalarına
önermiştir.Turuncu renkli bu sebze mineral bakımından da oldukça
zengindir. Balkabağı; Demir, potasyum, sodyum, fosfor, kalsiyum ve
magnezyum içermektedir. Çocuklarda sağlıklı kemik gelişimine katkıda
bulunur. Demir içermesi nedeni ile kansızlığı önler.
BAL KABAĞI TATLISI
MALZEMELER
-2 kg temizlenmiş kabak
-2 su bardağı toz şeker
-1 adet çubuk tarçın
-Üzeri için isteğe bağlı kaymak,tahin,ceviz ekleyebilirsiniz
YAPILIŞI
Balkabaklarımızı temizleyip parçalara
ayıralım ve bir tencereye koyalım 2 su bardağı şekeri üzerine gezdirelim
ve arasına bir adet çubuk tarçını koyalım kapağını örtüp serin bir
yerde en az 12 saat bekletelim.Bu süre zarfında kabaklarımız iyice
suyunu bırakıp şekerle özleşecektir.Tenceremizi ocağımızın üzerine kısık
ateşe koyalım ve yavaş yavaş suyunu çekene kadar pişirelim.Pişen
kabaklarımızı soğumaya bırakalım ve servis esnasında ister kaymak,ister
tahin ve isterseniz ceviz ile beraber servis yapabilirsiniz.Tatlınızın
bir kısmı ile isterseniz harika bir içecekte yapabilirsiniz.Bunun için
tatlınızın bir kısmını ezip püre yapın ve içerisine süt ekleyip soğuk
soğuk servis yapın.AFİYET OLSUN.
2 yorum:
DEĞERLİ HİZMETLERİNİZ VE LEZZETLİ BAŞTAN ÇIKARICI MUHTEŞEM TARİFLERİNİZ İÇİN ÇOK ÇOK TEŞEKKÜRLER.. <3
Nesrin hanımcım güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim sevgilerimle
Yorum Gönder