22 Ocak 2014 Çarşamba

POSTA AKDENİZ GAZETESİ KÖŞE YAZIM VE BAL KABAĞI TATLISI TARİFİM

Bu hafta sizlere vereceğim tarif balkabağının en sevdiğimiz hali olan balkabağı tatlısıdır.Balkabağı hem çok lezzetli hemde eski çağlardan bu yana faydaları bilinen bir sebzedir.800 yıl önce yaşamış olan ünlü Türk hekimi İbni Sina kitaplarında balkabağının şifa veren özelliklerine pek çok kez yer vermiştir.İbni Sina bu mucizevi sebzeyi özellikle kanser hastalarına önermiştir.Turuncu renkli bu sebze mineral bakımından da oldukça zengindir. Balkabağı; Demir, potasyum, sodyum, fosfor, kalsiyum ve magnezyum içermektedir. Çocuklarda sağlıklı kemik gelişimine katkıda bulunur. Demir içermesi nedeni ile kansızlığı önler.
BAL KABAĞI TATLISI
MALZEMELER
-2 kg temizlenmiş kabak
-2 su bardağı toz şeker
-1 adet çubuk tarçın
-Üzeri için isteğe bağlı kaymak,tahin,ceviz ekleyebilirsiniz
YAPILIŞI
Balkabaklarımızı temizleyip parçalara ayıralım ve bir tencereye koyalım 2 su bardağı şekeri üzerine gezdirelim ve arasına bir adet çubuk tarçını koyalım kapağını örtüp serin bir yerde en az 12 saat bekletelim.Bu süre zarfında kabaklarımız iyice suyunu bırakıp şekerle özleşecektir.Tenceremizi ocağımızın üzerine kısık ateşe koyalım ve yavaş yavaş suyunu çekene kadar pişirelim.Pişen kabaklarımızı soğumaya bırakalım ve servis esnasında ister kaymak,ister tahin ve isterseniz ceviz ile beraber servis yapabilirsiniz.Tatlınızın bir kısmı ile isterseniz harika bir içecekte yapabilirsiniz.Bunun için tatlınızın bir kısmını ezip püre yapın ve içerisine süt ekleyip soğuk soğuk servis yapın.AFİYET OLSUN.

2 yorum:

Nesrin Toker dedi ki...

DEĞERLİ HİZMETLERİNİZ VE LEZZETLİ BAŞTAN ÇIKARICI MUHTEŞEM TARİFLERİNİZ İÇİN ÇOK ÇOK TEŞEKKÜRLER.. <3

ANALI KIZLI HER TELDEN dedi ki...

Nesrin hanımcım güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim sevgilerimle