19 Nisan 2009 Pazar

EŞİMİN HAFTA SONU TUTTUĞU TURNALAR


Cuma günü hava çokgüzeldi bizde deniz kenarına gidelim hem bizim canavarda biraz temiz hava alsın dedik ve kaşa limana gittik.Zaten babam gibi eşimde balık tutmayı çok sever.Ne yalan söyleyeyim bende bayılırım balık tutmaya çok zevkli geliyor bana.Eeeeeee balıkçı babanın kızı balıçı eşin karısı olarakta benden bu beklenirdi herhalde :))) Neyse velhasıl kelam eşim bu balıkları tuttu Pazar günüde afiyetle yedik ama pişmiş halini çekmek kılçıklar önümdeyken aklıma geldi :) Gerçi özel bir uygulamadan geçirmedik zaten eşim temizleyip pişirdi temizledi dilimledi tuzlu suda bir saat kadar bekletti sonra iyice yıkayıp mısır unu evde kalmamış bakkaldanda bulamadık normal una bulayıp kızarttı yanınada bahçemizin arkasındaki seradan yeşillikler toplayıp taze taze (marul,maydanoz,roka,tere otu,dere otu) onlarla bol bir salata yapıp yedik ama dediğim gibi aklıma kılçıklar önümdeyken sofranın fotosunu çekmek geldi.Eeeeee boşuna dememişler Türkün aklı sonradan gelir diye :))

9 yorum:

*kelebekana*-* dedi ki...

afiyet şeker olsun ...pişmemiş resmi daha güzel ...sevgiyle kal ..

LEMAN dedi ki...

afıyet olsun vallahi bizde ailecek balık yemeyi çok severız eşim tutmayıda sever ohhh mangalda hemen tutar tutmaz tazece

Esra'nın Mutfağı dedi ki...

afiyet olsunnn balık yemekleri her zaman tercihim..:)

durutarifler dedi ki...

Ben de balık turmaya bayılırım. Yazlıkta tekne ile çıkarız ailecek biz. Oğluşum eşim babam hava kararana kadar balık tutarız.
Sevgiler

Unknown dedi ki...

ben çok sabırsız bir insanımdır o yüzden balık tutamam herhalde.afiyet olsun.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

:))))
ÇOK ÖZLEDİM KAŞI.
5 YILDIR GELEMEDİM.ONDAN ÖNCE ÜST ÜSTE ADADA 4 YIL GEÇİRDİK AİLECEK AQUA 'DA..
OLİMPOSTA DENİZE GİRMEYİ SEVERİM,UZUN ÇARŞIDA YÜZLERCE RESİM VE ANILARIM VARDIR. BEGONVİLLERE BELEDİYENİN ORDA YASEMİNLERE SELAM OLA.
OLİMPOS SAKİNDİR SABAHLARI, ÖĞLENLERİ MUTLAKA BİZDE BALIKLARI ALIP MANGAL YAPARDIK ÖĞLENLERİ. KALKANDADA YEMEDEN DÖNMEZDİK :)
MUTLAKA GELİRSEM HABER VERECEĞİM :)
SEVGİLER.. AFİYETLER OLSUN

ANALI KIZLI HER TELDEN dedi ki...

nunucum ne demek tabiki haberim olsun kaşı iyibiliyorsun bende sanırım tayinimiz çıkınca böyle özleyeceğim hiç gitmesek mi buralardan ne :)

aşevi dedi ki...

turna deyince kuş sandım bir an:)

ANALI KIZLI HER TELDEN dedi ki...

:)))))))))))))))))