3 Mayıs 2009 Pazar

ÇAKMA GÖBETE :)


MALZEMELER
250 gıram kadar kıyma
1 domates
1 soğan
1 biber
1 su bardağı pirinç
1 patates
Hamuru için:
yaklaşık 4 su bardağı un,tuz ve su
yarım paket margarin (hamuru açtıktan sonra sürmek için)
YAPILIŞI
Öncelikle un tuz ve su ile bir hamur yapılır ve iki bezeye ayrılarak dinlenmeye bırakılır.Bir tencerede yemeklik doğranmış soğan ve biber biraz kavrulur içerisine kıymada eklenip kıymalar iyice kavrulana kadar pişirilir.üzerine domateste eklenip domatesler suyunu çekene kadar pişirilir.içerisine pirinçte eklenir ve son olarak tuz ve baharatlarda eklenip suyunuda ekleyip pişirilir.Pişen harcın içerisine patateslerde küp küp doğranıp soğumaya bırakılır.Hamur bezelerini un yardımıyla açıp üzerlerine erittiğimiz margarinden sürüyoruz yağladığımız hamurun kenarlarından ortada birleştirmeden kesikler atıyoruz ve kestiğimiz parçaları ortaya kapatıyoruz sonra diğer hamuruda aynı şekilde yapana kadar bir öncekini dinlendiriyoruz.Sonra ilk yağladığımız hamuru alıp merdane yardımıyla tepsimizin büyüklüğünde açıyoruz.Yağladığımız tepsinin tabanına ilk hamurumuzu serdikten sonra üzerine iç harcı döküyoruz ikinci hamuruda açıp tepsinin üzerine serdikten sonra üzerini yağlayıp tam ortasına artı şeklinde kesik atıportasını açıyoruz ve doğru fırına.sıcak yenmesini tavsiye ederim afiyet bal şeker olsun :)

4 yorum:

Rico dedi ki...

Beautiful pie looks to be really delicious and appetizing thanks for sharing :) xx Rico-Recipes

ANALI KIZLI HER TELDEN dedi ki...

Thank You ricardo is really a delicious pie

Cocukla Cocuk dedi ki...

muhteşem gorunuyor neresi cakma bunun bu kadar emekle :)) fotografa baktım kaldım bir sure, kokusu bile geldi burnuma adeta..eline sağlık

ANALI KIZLI HER TELDEN dedi ki...

sğl canım çakma dedim çünki orjinali kuşbaşı et ile yapılıyor pirinci daha az eti daha çok oluyor ama buda güzeldi :)