14 Mart 2010 Pazar

KIZIM ÇOK MUTSUZ :((


Evet kızım Aybüke çok mutsuz songünlerde neyi var bilmiyorum artık ne yapacağımı şaşırmış durumdayım ne istese yapıyorum her istediğinde yanındayım o kadar çok oyuncağı var ama bir tanesinin bile yüzüne bakmıyor günde kaç çeşit yiyecek sunuyorum yemeyip bütün gün boyunca aç aç dolaşıyor su bile zar zor içiyor beraber oyun oynayalım diyorum benimlede bir oynuyor iki oynuyor üçüncüsünde sıkılıp ağlamaya başlıyor biliyorum yanına arkadaş istiyor fakat çevremizdede oynayabileceği bir çocuk yok babasıda bende bu çocuğa yetemiyoruz deyip iyice endişelenmeye başladık biraz daha büyük laftan sözden anlar olsa beraber yapılacak faaileyetler çok ama daha çok küçük henüz ondört aylık aklımada hiç birşey gelmiyor beraber onunda severek yapabileceği bişey anlayacağınız yardıma ihtiyacım var bana fikirverebilecek arkadaşlarımın yorumlarını bekliyorum. Hatta aklıma okulun anasınıfı öğretmeni ile konuşup acaba serbest oyun saatlerinde kızımıda götürsem diye düşünceler bile geldi biliyorum çok saçma ondört aylık bebeğin orada ne işi var ama kızımın güler yüzüne hasret kalınca aklıma hertürlü şey geliyor şimdilik herkese iyi geceler.

16 yorum:

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Bende bu dönemde aynı şeyleri yaşadım.Çalışıyordum o yüzden anneannemiz ve dedemiz sık sık dışarı çıkarttı.Park yada alışveriş merkezi vs...
Artık onlar herşeyin farkında.Geçici bir dönem olduğunu düşünüyorum.Ama başka çocuklarla oynaması için fırsat yaratın yararını göreceğinizi düşünüyorum.

CAHİDE dedi ki...

Canım benim ya,maşaallah ne kadarda şeker.
Çocuklarda ara sıra oluyor böyle şeyler,dışarı çıkarıp gezdirmek,kendinden bir kaç yaş büyük bir çocukla beraber olmasını sağlamak,önüne işe yaramayan kağıtlardan verip yırtmasına izin vermek...
Aklıma ilk gelenler bunlar oldu.Yalnızlıktan kim hoşlanır?
baharın etkisi onlarada yansıyor,evde sıkılıyor çocuklar.
Birde gizli bir ağrısı falan yoktur inşaallah.Dört çocuklu olunca az buçuk tecrübeniz oluyor işte:))
Şimdi bende dertlendim,ne yapmalı acaba?

abla no:1 dedi ki...

kıyamam ben onaaaaa :(( belki memleket özlemi çekiyordur ;)

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

Rana ...
Aynı sorunu ben de yaşadım.
Benim de çevrem de kızımın oynayacağı cocuk yok.
Kızım a babaannesi bakıyor ben çalışdığım için.Ve cocuk o dönemlerde babaanneyi istemez oldu , hırcın , sinirli bir yapıya büründü hatda yemek bile yemedi.Ben doktor lara danışdım klasik doktor yorumları ile yüz yüze geldim hatda bazıları işi abartdı hastahaneye bile yatıralım demişdi.Bakdım olcak gibi değil iş yerime getirdim değişik ortamları gösterdim.Havanın durumuna aldırmadan dışarıya çıkartdım.Ona bir balık ve kuş aldım.Balıkla kuşla iletişime gecdi .Boyama kitapları , kalemler aldım ve onlarla oyalanmayı bir şeyler ortaya dökdükce mutlu olmayı kavradı.Kızım da Aybikemiz gibi küçük dü o zamanlar 18 aylıkdı..
Bir de bunları dene belki de denedim ..
Çocuklar farklı biz ne kadar cocuk olarak görsek de onları içlerinde büyük bir ruh taşıyorlar.

Bir de sana bir kitap önereceğim belki de okudun belki haberdarsın..
Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin'in ANNE İŞ de kitabını oku derim.Bir çok sorunun cevabını buldum ben.

Sevgilerle..

ANALI KIZLI HER TELDEN dedi ki...

İÇİMDEN GELDİĞİ GİBİ: çok teşekkürler umarım geçici bir dönemdir dediğim gibi oyun oynayabileceği çocuk yok çevrede fakat bu olayı çözmeye çalışacağım

CAHİDE : elimden geldiği kadar dışarıya çıkartmaya çalışıyorum okulda hep büyük ablaları olduğu için onlarla pek oynayamıyor evet önüne işe yaramayan kağıtlardan veriyorum yırtıyor ve yiyor :) bir yerinin ağrıdığını zannetmiyorum sıkıntı ağlaması onunkisi

ABLA NO:1 : Ablacım özlemiş olabilir anneannesi dedesi teyzeleri halaları herkes orada siz gelsenize buraya aybükede sevinse

ANALI KIZLI HER TELDEN dedi ki...

SEVİLCİM: fikirler için çok teşekkürederim ben çalışmıyorum kızımla bütün gün beraberiz fakat dediğim gibi ona yetemiyorum verdiğin önerileri deneyeceğim özellikle balık ve kuş olayı hem cansıkıntısına hemde hayvanlara karşı olan korkusuna iyi gelir belki anne işde kitabını okumadım ama piyasaya bir araştırayım işime yarayacaksaa okumakta fayda var tekrar tekrar teşekkürlr

Unknown dedi ki...

bence parklar en güzel çözüm bu durumda.yani parklara gelen o kadar çok çocuk varki.bırak toprakla kumla oynasın.havanın soguk olmasına aldırma sıkıca giydir.

ANALI KIZLI HER TELDEN dedi ki...

Eylemcimçok teşekkürederim bu fikride değerlendireceğim

peynir hösmelimi dedi ki...

Merhaba arkadasim.yapmis oldugunuz yorum icin tesekürler.
Evet seninde dedigin gibi cig börek kiymali olur.Fakat bende yazdim zaten bu sefer patatesli diye.Ehhh oldu artik.bizim evde cig börek niyetine yendi:))
Kizina bir an önce saglikli gülüsler diliyorum.Sende üzme lendini.Belki dis cikariyordur.cocuklar böyle olurlar ara sira.cok üstüne gitme derim.
Sevgilerle.

KandilSimidi dedi ki...

:) ne tatlı bi derdiniz var:) yaşım genç ama bi evcil hayvan küçük bi balık bi su kaplumbağası:) bi kuş:) bence hayatını değiştirir:) ziyaretiniz beni memnun etti:) bende iade yapmak istedim:) umarım aybüke gülümsemeye devam eder:) sevgilerimle....

Meleğin Mutfağı dedi ki...

kızını görünce tariflere bakmayı bıraktım, bana kalırsa kızınız diş çıkarıyor, azı dişleri çıkarken çocukları çok huzursuz, mutsuz ve hasta ediyor, kızınız inşallah kolay çıkarır ve ömür boyu hayata hep gülerdir sevgilerimle.

lezzettabağı dedi ki...

Sevgili arkadaşım, bu dönemler geçicidir onun her dediğini yapma yolunu değilde, yanında olmaya oyunlar oynamaya özen gösterin sizin yanınızda güvenli ve mutlu hissetirin..Birde gözlemleyin bakalım ne zamanlar daha mutsuz..Geregirse destek alın.. annelşik babalık işte böyle birşey.. Bloğunu daha çok incelemek üzere kaydettim sevgiler bende beklerim..

Cocukla Cocuk dedi ki...

Zor bir dönem tabi, Allah kolaylık versin. Havalar da güzelleşmeye başlamışken bol bol parklara gitmenizi tavsiye ederiz sadece, enerjisini boşaltıp evde de rahat uyur keyifli olur diye düşünüyoruz.

Şenay- Doğam dedi ki...

Anaokulu öğretmeni olarak derım kı :)

Sızın o kucuk dedıgınız akıllı bıdık.. her seyı ogrenecek kadar cin gıbı bakıyor annesı..

Onun ev ıcın de ve ev dısında yapacagı o kadar cok aktıvıte var kı..

Doga ıle o yaslarda bır blog acmıs olsaydım epey sey paylasabılırdım sanırım.. :)

Ilerı kı yaşlarla ılgılı bır seyler ararsan eger.. zıyaretıme beklerım..

Handan dedi ki...

Diş çıkartıyordur annesi. Ne zaman çocuklarım mutsuz , huzursuz olsalar panik olurdum ben de. Sonrasında hep diş çıkartıyor olurlardı.

ramazan dedi ki...

Diş çıkarıyordur. Ayrıca yapılmış oyuncaklardan çok, kağıtlar, tahta parçaları, bez parçalarından kendisinin birşeyler yapabileceği objeler daha yararlı olur sanırım.
Bir de toprağa basması ve güneşe çıkarmak yararlıdır sanırım.
Çok sevimli bir yavrunuz var. Allah bağışlasın.
Sevgiler.