5 Ocak 2012 Perşembe

KIZARMIŞ BULGUR KÖFTESİ ÜZERİNDE KARIŞIK KIZARTMA



Yılbaşına yapmıştık aslında bu sarımsaklı köfteleri ama sadece hamura şekil verdik ve kaldırdık çünkü menü çok kalabalıktı ve sarımsaklı köfteler buzluğa kaldırıldı :) ne yapsam değişik bişeyler yapsam derken tamamen doğaçlama bir yemek çıktı ortaya uzun zamandır kızartma canım istiyordu köfteler bildiğim kadarıyla orjinalinde haşlanarak domates sos ile servis ediliyor ama ben biraz köftelerden alıp kızarttım daha sonra patlıcan,kabak,patates ve biberleride kızartıp servis tabağına aldım son olarakta sarımsaklı domatesli sos nefis oldu tabi sarımsaklı yoğurdu unutmayalım

Sarımsaklı köfte tarifine gelecek olursak biz hamuru biraz çok yaptık çünküiçli köftede yapmıştık ben sadece malzemeleri vereceğim size
İnce köftelik bulgur
Bulgurun yarısı kadar irmik
Bir avuç Adana yarması (Adanalı arkadaşımız getirdi ama olmasada olur)
yeterince sıcak su yoğurmak için
tuz
biraz salça

su hariç diğer malzemeler çiğ köfte tepsisine alınır üzerine az miktarda sıcak su eklenir ve yoğurulmaya başlanır gerektiği yerde azar azar sıcak su ilavesi yapılır hamur özleninceye kadar aynı şekilde yoğrulmaya devam edilir amur özlenince fındık büyüklüğünde hamur alınıp yuvarlanır ve ortasına parmağınız bastırılarak şekil verilir ve tüm hamur bitene kadar aynı işleme devam edilir daha sonra bu hamurlar büyük bir tencerede kaynayan bol limontuzlu suda haşlanır haşlanan hamurlar bir tencereye alınır ve üzeri için rendelenmiş domates salça kimyon nane karabiber ve ezilmiş sarımsak bir tencerede yağ ile birlikte sos haline getirilir sos piştikten sonra içerisine ince ince kıyılmış maydonoz eklenir ve köftelerle harmanlanır nefis sarımsaklı köfteleriniz hazır :)

5 yorum:

minetozanlıoğlu dedi ki...

nasıl nefis gözüküyorlar ellerinize sağlık bayıldım

Fatma dedi ki...

canım ellerine sağlık yöresel yemeklerimizi zenginleştirelim gibi bişey olmuş:)
eminim çok lezzetlidir şunu merak ettim köfteler haşlamadanmı kızarttınız sert olmadımı acaba?
çünki bende bulgurlu köfteler çok yaparımda:)

Kendimce dedi ki...

Eminim çok lezzetli olmuştur ellerinize sağlık

ANALI KIZLI HER TELDEN dedi ki...

Minecim çok teşekkür ederim canım

Fatmacım çok teşekkürederim haşlamadan kızarttım canım ama fazla çıtır çıtır yapmadım sert olmadı hem domatesin suyuda sanırım sert olmasını engelledi

Kendimcecim çok teşekkürler

gulayce dedi ki...

Gelibolu17'nin hazırladığı
"Çay,Kahve Bahane" etkinliğine
2 OCAK -18 OCAK tarihleri arasında
http://gulaycehobilerim.blogspot.com/ yani ben ev sahibeliği yapacağım...
Bildiğiniz gibi çay kahve bahanedir çoğu zaman,dostlarla,arkadaşlarla,dertleşmek,görüşmek için.bir çoğumuz sevdiğimiz bir arkadaşımıza ziyarete giderken "hadi çayı koy" geliyorum diye gideriz,yada müsaitsen "sabah kahvesine geleceğim" deriz...
Çünkü o sohbet muhabbet kuru kuruya olmaz,tamam tatlı dil güler yüzde gereklidir,hatta suratı sirke satan bir ev sahibi size bal baklavada ikram etse orda çok kalmak istemezsiniz öyle değilmi,ordan ayrılmak için sabırsızlanırsınız....
“Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse akrabasına iyilik etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse ya faydalı söz söylesin veya sussun!”
Muhammed Mustafa (s.a.v)
Ve yukarıdaki güzel hadis-i şerifi sizlerle paylaşıp,evlerinize gelen misafirlerinize,eşinize,çocuklarınıza,yada bu dünya hanesinde en güzel misafir benim deyipte kendiniz için hazırlamış olduğunuz birbirinden güzel tariflerinizi,ikramlarınızı sayfalarınızdan almaya geleceğiz
Tariflerinize "çay,kahve bahane" etkinliği için Gülayce'ye gönderiyorum yazıp bana haber verirseniz,büyük bir zevkle gelip tariflerinizi alıp
http://gulaycehobilerim.blogspot.com/ adresinde yayınlayacağım
Son olarak arkadaşlar,her zamanki gibi etkinliğimize herkes davetlidir,(lütfen davetiye götüremediğimiz arkadaşlarımız kırılmasınlar)
Selamlar,sevgiler...