11 Nisan 2013 Perşembe

DÜDÜKLÜ TENCEREDE DANA TANDIR

Herkese iyi akşamlar.
Havalar güzel artık kuşlar böcekler çiçekler ve tabiki alerji ah alerji ahhhh bu yıl gelmeseydin 
olmazmıydı sanki :) Hvalar güzel olunca malum çocukları evde tutmanın imkanı yok sabah çık evden akşam gir eve öyleki bazen abartıp gece bile girdiğimiz oluyor eve.neyseki bugün sabahtan yaptım yemeklerimi yani rahat rahat dışarıda oynayabildik :)
Bayadır aklımdaydı evde tandır yapmak nasip bu güneymiş hehehe ya aslında ben gözümde büyütmüşüm aman şimdi uğraşamayacağım deyip erteledim.Dışarıda satılan tandırı biz pek yiyemiyoruz çok ağır geliyor bize evdede aynı sonuçla karşılaşırım diye bayabir tedirgindim ama hiçte öyle olmadı etim yağsızdı birde ekstıradan fazla yağ eklemedim sanırım bu sebeple :) Şimdi diyeceksiniz tandır dediğin yağ içinde yüzmeli senin yaptığın tandırlıktan çıkmış olsun ben bu şekilde daha çok beğendim :)

Pilavı bu defa Genelde çorbalara kullandığım Selva çorbalık midye şehriye ile pişirdim bence görüntüsü hoş oldu.Yanınada renkli biber soteledim.




 Tandır için öncelikle 1kg dana etimizi alıyoruz (Kuzu da olabilir) etimizi ikiye yada üçe bölüp düdüklü tencereye koyuyoruz.Başka hiçbirşey eklemeden düdüklü tenceremizin kapağını kapatıp önce orta ateşte tenceremizden buhar çıkana kadar ardından ocağımızın en küçük gözünde en kısık ateşte iki saat pişirmeye bırakıyoruz korkmayın yapışmıyor kendi suyunu salıp o suyu yavaş yavaş çekiyor iki saat sonunda düdüklü tenceremizin kapağını açıp suyuna bakıyoruz ve içerisinde su varsa ki benimkinde vardı o suyu çekenekadar birdaha ocağa aynı şekilde koyuyoruz yaklaşık toplam üç saat sürüyor suyunu tamamen çekmesi.Tekrar tenceremizin kapağını açıp etlkerimizi çıkartıp bıçak yardımı ile parçalıyoruz ki bıçağa hiç gerek kalmıyor resmen silkim silkim dökülüyor etler.etleri tekrar tencereye alıp üzerine karabiberini ve tuzunu ilave ediyoruz ben et yemeklerinde genelde kayatuzunu öğütüp kullanıyorum daha farklı ve hoş lezzeti oluyor.Benim etim yağsız olduğu için içerisine bir kaşık tereyağı ilave ettim sizin şayet yağlıysa etleriniz eklemenize gerek yok ardından tekrar ocağa alıp bir miktarda böyle kavuruyorsunuz.Ama etlerin kurumamalarına dikkat edin.Aslında yorucu veya eziyetli bir yemek değil ama biraz vakit istiyor işte :)
Denemek isteyen arkadaşlarıma şimdiden Afiyet olsun





7 yorum:

Gurme Şirine dedi ki...

oooy oooy ooooy ben tandırı çok severim....
et severe olarak bayıldım :)
ellerinize sağlık...

reyhan kokulu mutfağım dedi ki...

Bende hic yapmadim ama okurken mutlaka denemeliyim dedim :) emeklerine saglik...

Unknown dedi ki...

Bence harika olmuş çok yağlı yerken harika oluyor ama sonra çok rahatsız ediyor beni de.. Yağ evet lezzet için güzel ama her zaman da gerekli değil bence..Ellerinize sağlık bayılırım mutlaka deneyeceğim..Sevgiler..

cigdemonur2 dedi ki...

Ben tandırdan başka bir şey sormak istiyorum.Sitenizdeki özel reklamlar için başvuruda mı bulundunuz.Sadece adsense reklamlarım var,belki özel tanıtım daha kazançlıdır.
Sevgilerimle...

durutarifler dedi ki...

Nefis nefis nefis
Ellerine sağlık
İyi hafta sonları

Nursevin SÖNMEZ dedi ki...

Geçen Kurban bayramında ilk kez halamın eşi Eniştemin tarifi ile Kuzu kol tandır yapmıştım. Düdüklü tencerede bend ekorkmuştum ve 1,5 saat dayanabildim açtım misler gibi pişmişdi.Artık bütün et yemeklerimi mümkün olduğunca bu şekilde pişiriyorum. Herkese tavsiyemdir. Sizin etinizde harika olmuş. Emeklerinize sağlık.afiyetler olsun.

Işılay dedi ki...

tarifiniz sayesinde dün dana tandır yaptım ve çok güzel oldu.

Sevgiler,