MALZEMELERE GEÇECEK OLURSAK
5 su bardağı un
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı zeytin yağı
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yuva kuru maya ( suda eritmeye gerek yok)
Haşhaş ezmesi
bir miktar sıvıyağ(haşhaşla karıştırılır)
Haşhaş ve sıvı yağ hariç tüm malzemeler yoğurularak yumuşak bir hamur elde edilir.Hamur sekiz parçaya bölünerek her parça merdane yardımı ile yuvarlak açılır.Açtığımız hamura sıvı yağ ile açtığımız haşhaşı sürüp rulo yapılır ve kendi etrafında dolanarak tekrar merdane yardımıyla açılıp ısıtılmış bir tavada arkalı önlü pişirilir.İsterseniz üzerine piştikten sonra tereyağda sürebilirsiniz ama biz yağlı sevmediğimiz için böyle yemeyi tercih ettik.
DENEMEK İSTEYEN ARKADAŞLARIMA ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN
2 yorum:
Ellerinize sağlık.
Harika gözüküyor,ellerine sağlık.
Yorum Gönder