9 Nisan 2013 Salı

PERAVU MANTISI

(SİLİNEN POST GERİ DÖNÜŞ KOPYASI)

PERAVU MANTISI


Antalyanın bu güzel bahar kokulu cumartesi gününden herkese merhabalar.
Antalyada yazın sıcaklığını iyiden iyiye hissetmeye başladık.Buraların en güzel günleri bu sıralar olsa gerek baharın verdiği o tarifsiz mutluluk yüreğimizde kıpırdanmaya başladıbile.
Ağaçların çiçek açması sağlığım açısından benim pek işime gelmesede bayılıyorum etrafımızdaki ağaçların o rengarenk görüntülerine.
Rabbim ne eylerse güzel eyler.
Gelelim bloguma.Geriye dönüp eski postlarıma bir baktımda hep tatlı hep tatlı sanki evde hiç yemek pişmiyor.
Pişiyor pişiyorolmasınada sıradan hepimizin yaptığı klasik yemekleride yayınlamak içimden gelmiyor.
Diyeceksinizki daha önce yayınlamadın sanki Rana
Evet yayınladım ama ozamanki düşüncelerimle şu anki düşüncelerim çok farklı.
Değişik tarifleri deneyip sizlerle düşüncelerimi paylaşmak mutluluk veriyor bana
Bloga birşeyler yazmak adına her yaptığımı paylaşmayı sevmiyorum artık.
Buda benim düşüncem.
Hiçkimse üzerine alınmasın lütfen.
Gelelim resimde gördüğünüz Peravu mantısına.
Bu mantıyı kanal D nin Mutfağım programında görmüştüm ilk ve okadar hoşuma gitmiştiki hep aklımın bir öşesinde yapılacağı günü bekledi durdu bugüne kadar.
Peravu mantısı Nevşehirin yöresel tatlarından bir tanesi.
İsim olarakta tatolarakta bana çok değişik geldiği için denemeye can attım.
İçinizde balki yapan,bilen,deneyen vardır fakat bizim için yeni bir lezzet olduğu için paylaşıyorum sizlerle.
Biz çok beğendik ve lezzeti garantimizdir.
Denemek isteyenler buyrun
MALZEMELER
HAMURU İÇİN
Aslını isterseniz pek bir ölçü veremeyeceğim çünki tamamen göz kararı
Aldığı kadar un
Aldığı kadar su
Tuz
İÇ MALZEMESİ İÇİN
Yaklaşık 150-200 gr. çökelek
Bir adet büyük boy soğan
pulbiber
karabiber
Peynir tuzsuzsa bir miktar tuz
(Benim çökeleğim tuzlu olduğu için ayrıyetten tuz ilavesi yapmadım)
KAYNATMAK İÇİN
2 çorba kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kadar kimyon
bir miktar sumak
bir miktar pulbiber
Tuz
İsteğe bağlı sarımsak
YAPILIŞI
Hamur için olan tüm malzemeler iyice özleşee kadar yoğurulur.
hamurlar küçük bezelere ayrılıp bezeler tek tek mantı hamuru kalınlığında açılır.Açılan hamurlar önce şeritlere ardından şeritler karelere kesilir ve içlerine çöklekli iç harçtan konulup.İstenildiği gibi kapatılır.Orjinal tarifte mantılar üçgen üçgen kapatılmıştı fakat ben bu linkteki gibi kapattım.
Tüm hamurlarımızı kapattıktan sonra bir tencereye tereyağımız konulup eritilir eriyen yağa salçalar eklenip kavrulur ve ardından mantılarımızın miktarına göre su eklenir ve salçalı su kaynatılır.
(Mantımızın suyu dökülmeyeceği için çok olmayacak )
Kaynayan mantı suyumuzun içerisine mantılarımız salınır ve pişrilir istenirse servis yapılırken sarımsaklı yoğurtla servis yapılabilir.

Denemek isteyen arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum ve Afiyet olsun
HERKESE GÜZEL BİR HAFTASONU DİLİYORUM

7 yorum:

anne eli gibi dedi ki...
BENDE ALERJİLERİME RAĞMEN ÇOK SEVİYORUM BAHARI,BURALARDA DA HAVALAR HARİKA.
MANTI NEFİS GÖRÜNÜYOR CANIM ELLERİNE SAĞLIK..
bir kase lezzet dedi ki...
CANIM BEN GELDİM:)
GERÇEKTEN SON 2 GÜNDÜR HAVALAR ÇOK ISINDI YAZIN NE OLURUZ?
CANISI NE GÜZEL YAPMIŞSIN.
YERİM BEN BUNLARI:)
u.aydin dedi ki...
degisik bir manti ellerine saglik hayatim,bahar alerjisine de dikkat,sevgilerle.
ismihan dedi ki...
ellerinize sağlık bana da beklerim:))
Hayat Mutfakta Guzel dedi ki...
ismi de görüntüsü de çok değişik, ellerine sağlık...
Özgür Tatlar dedi ki...
ne guzel size yaz gelmis biz almanya da soguktan donuyoruz.
yöresel yemek ve örgü dedi ki...
Merhaba arkadaşlar;
Hepinizin malumu olduğu üzere, oldukça farklı ve zengin bir yemek
kültürüne sahibiz Ülke olarak.
Zaman zaman çeşitli programlarda ve etkinliklerde daha önce hiç
duymadığımız tatmadığımız lezzetlerle karşılaşıp şaşırıyoruz ve
çoğunlukla bizde yapmaya çalışıyoruz,
Bende düşümdümki "Yöresel Lezzetler Etkinliği" düzenleyip bloglar
arasında değişik kültürlere,farklı bölgelere ait
yemek,çorba,tatlı,hamur işi gibi bir çok çeşitli yöresel yemeği
elimizden geldiği kadar bir araya toplayalım istedim...Tabi siz
değerli arkadaşlarımın sayesinde...

"Yöresel Lezzetler Etkinliği"mize 22 Mart-12 Mayıs Tarihleri arasında

ben http://safiyeile.blogspot.com/ blogumda ev sahibeliği
yapacağım,göndereceğiniz güzel tarifleri
beklerim,tariflerinize "Yöresel Lezzetler Etkinliği" için Safiye'ye
gönderiyorum diye linkimle birlikte not düşüp,tarifinizede hangi
yöreye ait olduğunu yazıp,
bana haber verirseniz
tariflerinizi severek yayınlayacağım.
Blogu olmayan fakat tarif göndermek isteyen arkadaşlarımızda tariflerini,
fotoğrafını ve yapılış şeklini yazarak

safiye.serbest@hotmail.com adresime mail atarak etkinliğimize katılabilirler...

Etkinliğimize herkes davetlidir,istediğiniz kadar yöresel lezzetle
katılabilirsiniz...
Teşekkürler

Hiç yorum yok: