2 Eylül 2013 Pazartesi

EVİMDEYİM VE CANIM BAMYA KIZARTMASI ÇEKTİ :)

Merhaba Canlar yaklaşık üç ay sonra kendi evimden merhaba :) Oldukça uzuuun bir tatil yaptım bu yıl.Gezdim gördüm hasret giderdim birde güzel haberlerle geri döndüm :) Analı Kızlı Her Telden'e küçük bir üye daha katılacak nasipse.Aybüke kuzum nasıl heyecanlı anlatamam bana bir iyi bakıyor bir iyi bakıyor ki sormayın gitsin.Ağzından kardeşim kelimesi eksik olmuyor :) Bakalım ileriki günlerdede aynı sevgi devam edecekmi yaşayıp göreceğiz hep beraber.
Bildiğiniz üzere Posta Akdeniz ekinde her çarşamba tariflerim çıkıyor.Uzun zamandır bloga eklemiyorum diye yazmayı bıraktığımı sanmayın sakın fırsatım olmadı en kısa sürede eklemediğim tariflerimide sizlerle paylaşacağım inşaallah.
Tatilde nelermi yaptım bir süre Eskişehirdeydim ardından Kütahyada geçti çoğu vaktim.Kah hasta oldum yaz günü artık nasıl üşüttüysem kah piknikti kaplıcaydı ordan oraya gezdim durdum.Üzerine birde Bodrum tatili yaptım ohhh mis gibi evime geldim :)
Anlayacağınız dinlenmiş halde hizmete hazır karşınızdayım.Hizmet demişken gelir gelmez insanın canı bamya kızartması çeker mi? Çekiyor işte.Canım Hünerlim Hülyamın tarifini denedim bu defa çok beğendim sizinde beğeneceğinizi umuyorum ve tarife geçiyorum.


MALZEMELER

Taze iri bamya
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı köfte harcı
1 kase sarımsaklı yoğurt
Domates sosu
Kızartmak için sıvı yağ

YAPILIŞI
Bamyaların baş kısımlarını temizleyelim.Şayet bamyalarınız sert ise tuzlu suda bir miktar haşlayabilirsiniz.Bamyalarımızı yıkayıp iyice kuruladıktan sonra önce çırptığımız yumurtaya ardındanda karıştırdığımız un ve köfte harcına bulayıp kızgın yağda kızartalım.Kızarttığımız bamyalarımızı sarımsaklı yoğurt ve domates sosu ile servis yapalım.

NOT: Köfte harcı gercekten kızartmamıza değişik bir aroma veriyor.

5 yorum:

Nursevin SÖNMEZ dedi ki...

ellerine sağlık.. hoşgeldin sefalar getirdin.:) hayırlısı ile yeni yazvrunuda kucağına almayı nasip etsin rabbim.

ANALI KIZLI HER TELDEN dedi ki...

Teşekkürederim Nursevin ablacım

Kardeşler Nikah Şekeri dedi ki...

Hayırlı olsun,ellerinize sağlık..Sevgiler:)

ikitanemvebiz dedi ki...

hoş geldin Rana'cım çokkk sevindim dönmenize :) güzel haberine bayıldım sağ salim rabbim kavuşmayı nasip etsin öpüyorum sizleri Aybüke ye selam :) ellerine sağlık nefis görünüyor ...

Pembe Tatlar dedi ki...

Hımm bol soslu olsada yesem :) Ellerine sağlık canım....