7 Ekim 2013 Pazartesi

POSTA AKDENİZ GAZETESİ KÖŞE YAZIM -KÖSTEBEK PASTA

Herkese merhabalar canım okuyucu.Havalar artık birazda olsa serinlemeye bizlere rahat bir nefes aldırmaya başladı çok şükür.Hal böyle olunca mutfağa girip birbirinden lezzetli yemekler yapmakta daha bir kolaylaştı sanki.Bu hafta sizler için yaptığım çocukların bayıla bayıla yediği köstebek pastayı içerisindeki yağ oranının ve şeker oranının az olması sebebi ile gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.
KÖSTEBEK PASTA

MALZEMELER
3 adet yumurta
2,5 Türk kahvesi fincanı şeker
1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
1 Türk kahvesi fincanı süt
3,5 Türk kahvesi fincanı un
3 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı kabartmatozu
1 paket vanilya
DOLGU KREMASI İÇİN
3 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
4 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
3 adet muz
YAPILIŞI
Kek için öncelikle yumurtaları ve şekeri bir karıştırma kabında 2 - 3 dakika çırpalım.İçerisine diğer kek malzemelerimizide ekleyip bir çırpma teli ile homojen bir kıvam alana kadar 2 - 3 dakika daha el ile çırpalım.Kek hamurumuzu yağladığımız yuvarlak bir kek kalıbına dökelim ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında içini çekene dek pişirelim.Pişen kekimizi fırından çıkarıp soğuması çin bir kenara alalım.Bir tencerenin içerisine vanilya hariç tüm dolgu kreması malzemelerimizi koyalım ve bir çırpma teli ile iyice çırpıp orta ateşte kremamız kıvam alıp kaynayana kadar pişirelim.Pişen kremamızı bir iki dakika dinlendirdikten sonra içerisine vanilyamızıda ekleyip mikserimizin yüksek devirinde köpük köpük olanadek çırpalım.Soğuyan kekimizin üst kısmını bir bıçak yardımı ile keselim ve kekin orta kısmını hafifçe keserek çıkartalım içi boşalıp tabak gibi kalan kekimizi bir kenara alalım be çıkarttığımız kek parçalarını robottan geçirerek ufalayalım.Büyük bir salata kasesinin içerisini streç film ile kaplayalım ve ufaladığımız kek kırıklarını bu kasenin zeminine ve kenarlarına boşluk kalmayacak şekilde bastırarak kaplayalım.Kapladığımız kasenin içerisini dolgu kremamız ile dolduralım ve üzerine muzlarımızı dilimleyerek kaplayalım en üst kısma ise kenarıya ayırdığımız kek tabanımızı kapatıp buzdolabında yaklaşık oniki saat bekletelim ve artık pastamızı dilimleyerek servis yapabiliriz AFİYET OLSUN.

5 yorum:

Nursevin Sönmez dedi ki...

ellerine sağlık.. afiyetle

Sema dedi ki...

Ellerinize sağlık.Görüntü bildiğimiz köstebek pastadan farklı fakat çok hoş olmuş sevgilerimle..

LA SORELLA NİKAH VE BEBEK ŞEKERLERİ dedi ki...

Ranacım çok leziz gözüküyor.
Piknik de aramızda yoktun umarım
iyisindir.
Sevgiler

Bağnu Taşer dedi ki...

Çok güzel görünüyor,ellerinize sağlık:)

eylem ceylan dedi ki...

ah bu aralar çok üşengecim.kalksam yapsam oglum bayılırdı aslında.ellerine saglık.