10 Ekim 2013 Perşembe

POSTA AKDENİZ GAZETESİ KÖŞE YAZIM VE ANTALYA USULÜ TAHİNLİ PİYAZ TARİFİM

Tahinli Antalya piyazı bir yiyenin bir daha yemek istediği, et yemeklerinin yanında özelliklede köfteteyle muhteşem uyumundan dolayı bölgede çok sık köfte - piyaz restaurantlarına rastlayabilirsiniz.Bu muhteşem piyazı evinizdede çok kolay bir şekilde hazırlayabileceğinizi söylesem size hemde aynı lezzette ne dersiniz.Evet cevaplar olumluysa sizler için hazırladığım piyazımızın tarifini veriyorum efendim.Şimdiden keyifli sofralar diliyorum.
ANTALYA USULÜ TAHİNLİ PİYAZ
MALZEMELER
2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 adet yumurta
1 tutam maydanoz

TAHİNLİ SOS İÇİN MALZEMELER
4 çorba kaşığı beyaz tahin
yarım limon suyu
2 yemek kaşığı zeytin yağı
2 yemek kaşığı sirke
1 diş sarımsak
yeteri kadar tuz
yarım çay kaşığı kimyon
sosun kıvamını açmak için yeteri kadar sıcak su
YAPILIŞI
Önceden haşladığımız kuru fasulyemizi servis tabağımıza alalım üzerine halka halka doğradığımız soğanları ve küçük küçük kestiğimiz domateslerimizide ekleyip bir kenara bırakalım.Tahinli sosumuzu hazırlamadan önce yumurtamızı haşlayalım ve soğumaya bırakalım.Derince bir kasenin içerisine tahinimizi koyalım ve üzerine sıcak su hariç tüm malzemelerimizi ekleyip karıştıralım tahinin koyu bir kıvam aldığını göreceksiniz.Bu kıvamı açmak iin içerisine azar azar sıcak su ekleyip karıştıralım istediğimiz kıvama ulaşınca yani ayran kıvamına sıcak su eklemeyi bırakalım.Servis tabağımıza aldığımız fasulyelerimizin üzerine sosumuzu dökelim.Yumurta ve maydanoz ile süsleyip servis yapalım.AFİYET OLSUN

4 yorum:

Hayat Mutfakta Güzel dedi ki...

Süper bir görüntü, lezzeti üstünde, ellerinize sağlık...

Cocukla Cocuk dedi ki...

pPiyaza bayılırım , uzun zamandır yapmamıştım. Tahin soslu tarif de tam benlik görünüor, limon ve sarımsaklı. Not aldım, teşekkürler

hakan aral dedi ki...

çok özür dileyerek öncelikle şunu söylemek isterim Antalya piyazının içine soğan konmaz yanında verilir... eğer içine soğan konulması istenirse de soğanlar piyazlık değil fasülye büyüklüğünde (sıçan dişi) şeklinde doğranır.. sirke ve zeytinyağı da sosun içine değil sos döküldükten sonra piyazın üzerine gezdirilir..

ANALI KIZLI HER TELDEN dedi ki...

Hakan bey öncelikle bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.Antalyalı değilim fakat senelerdir antalyadayım ve tahinli piyazı antalyanın en meşhur yerlerindede yedim nezaman dışarıda yesem aynı bu şekil soğanlar piyazın üzerinde olur ve şimdiye kadarda soğanlı mı soğansız mı istersiniz diye sormamışlardı.Ama dediklerinizi araştırıp güncelleme yapmak isterim tekrar teşekkürederim